Author:
Evaluation:
Published: 18.03.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
  • Research Papers 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 1.
  • Research Papers 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 2.
  • Research Papers 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 3.
  • Research Papers 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 4.
  • Research Papers 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 5.
  • Research Papers 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 6.
  • Research Papers 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 7.
  • Research Papers 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 8.
  • Research Papers 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 9.
  • Research Papers 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 10.
  • Research Papers 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 11.
  • Research Papers 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 12.
  • Research Papers 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 13.
  • Research Papers 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 14.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Definīcijas    4
1.  PRODUKTU RAŽOŠANA UZŅĒMUMĀ    5
2.  FAKTORI, KAS IETEKMĒ PRODUKTU RAŽOŠANU    6
2.1.  Ēdināšanas uzņēmuma tipi    6
2.2.  Produkti un to grupas, kuras iespējams ražot ēdināšanas uzņēmumā    7
2.3.  Sabiedriskās ēdināšanas iekārtas produktu gatavošanai    8
2.4.  Produktu apstrādes veidi uzņēmumā    10
  Secinājumi    12
  Literatūras saraksts    13
Extract

Aukstumapstrāde būtiski palīdz organizēt ēdienu gatavošanas procesus. Ir iespējams sasaldēt dažādus sezonas produktus (senes, ogas, u.c.), kas pēc tam palīdz turpmāk gatavot ēdienus un veidot izejvielu rezerves.
Protams, aukstumapstrāde tiek izmantota arī pie ēdienu gatavošanas, ja produktu ir jāpasniedz atdzesētu vai sasaldētu, piemēram, paštaisītu saldējumu.
Aukstumapstrādes veidi :
- Pārtikas produktu (izejvielu) un ēdienu atdzesēšana;
- Pārtikas produktu (izjevielu) un ēdienu saldēšana;
- Saldētu pārtikas produktu (izjevielu) un ēdienu atlaidināšana. (Rokasgrāmata pavāriem, 2007)

SECINĀJUMI
• Pareizi izstrādāta ražošanas organizācija ir pamatā veiksmīgai ēdināšanas uzņēmuma attīstībai;
• Uzņēmumā ražošana var notikt no iepirktiem p/f;
• Uzņēmumā ražošana var notikt arī no iepirktajām izjevielām, kuras uzņēmums pats pēc tam pārstrādā par p/f;
• Produktu ražošanas iespējas ir atkarīgas no uzņēmuma tipa, piedāvātā sortimenta, esošajām iekārtām un gatavošanas paņēmiena;
• Produktu ražošanā ēdināšanas uzņēmumā, būtiski ir ievērot principus,kas veicina produktu kvalitāti;
• Ražošanas iekārtas būtiski atvieglo cilvēku darbu, ietaupa laiku un naudu;
• Mehāniskās iekārtas ir svarīgas pie produktu p/a un p/f gatavošanas.

Author's comment
Atlants