Evaluation:
Published: 26.10.2015.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 11 units
References: Not used
  • Research Papers 'Gruzijas nacionālā virtuve', 1.
  • Research Papers 'Gruzijas nacionālā virtuve', 2.
  • Research Papers 'Gruzijas nacionālā virtuve', 3.
  • Research Papers 'Gruzijas nacionālā virtuve', 4.
  • Research Papers 'Gruzijas nacionālā virtuve', 5.
  • Research Papers 'Gruzijas nacionālā virtuve', 6.
  • Research Papers 'Gruzijas nacionālā virtuve', 7.
  • Research Papers 'Gruzijas nacionālā virtuve', 8.
  • Research Papers 'Gruzijas nacionālā virtuve', 9.
  • Research Papers 'Gruzijas nacionālā virtuve', 10.
  • Research Papers 'Gruzijas nacionālā virtuve', 11.
  • Research Papers 'Gruzijas nacionālā virtuve', 12.
  • Research Papers 'Gruzijas nacionālā virtuve', 13.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1)  Ievads   
2)  Ģeogrāfiskais novietojums un klimats   
3)  Ārējās ietekmes īpatnības   
4)  Tradīcijas   
5)  Raksturīgākie ēdieni, dzērieni, garšvielas   
6)  Secinājumi   
7)  Recepte   
Extract

Secinājumi
Rakstot referātu, es uzzināju ļoti daudz jaunu informāciju par Gruziju. Man ļoti interesanti likās viņu ēdieni un paražas virtuvē.
Diezgan nepierasti priekš latviešiem ir tas, ka gruzīni paši gatavo dažādus garšvielu maisījumus, kas viņu ēdienus padara īpašus un neatkārtojamus. Meklējot informāciju par gruzīnu dzērieniem, mani ļoti pārsteidza tas, ka Latvijā un citviet pasaulē iecienītais minerālūdens Borjomi, ir ražots tieši tur. Es nekad nebūtu iedomājies, ka valstī, kas ir slavena ar saviem garšīgajiem vīniem, ražo šādu dzērienu.
Neraksturīgi citām valstīm, manuprāt, ir tas, ka Gruzijā nav pieklājīgi apēst visu ēdienu, kas ir uzlikts uz šķīvja. Piemēram, Latvijā tas būtu pieņemami, jo tas nozīmē, ka ēdiens ir bijis ļoti garšīgs.
Gruzīniem ir ļoti interesanti ēdienu nosaukumi, tos ir grūti izrunāt, bet ņemot vērā to, ka lielākoties tie ir valsts valodā, tas nav nekas neparasts, jo valoda ļoti atšķiras no latviešu.
Es pavisam noteikti, kādreiz aizbraukšu uz Gruziju, lai izbaudītu tās ēdienus, un slavēto viesmīlību.

Author's comment
Editor's remarks
Atlants