Evaluation:
Published: 07.06.2006.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 2 units
References: Not used
  • Research Papers 'Sadzīves pārtikas produkti - kartupeļi, rīsi, makaroni', 1.
  • Research Papers 'Sadzīves pārtikas produkti - kartupeļi, rīsi, makaroni', 2.
  • Research Papers 'Sadzīves pārtikas produkti - kartupeļi, rīsi, makaroni', 3.
  • Research Papers 'Sadzīves pārtikas produkti - kartupeļi, rīsi, makaroni', 4.
  • Research Papers 'Sadzīves pārtikas produkti - kartupeļi, rīsi, makaroni', 5.
  • Research Papers 'Sadzīves pārtikas produkti - kartupeļi, rīsi, makaroni', 6.
  • Research Papers 'Sadzīves pārtikas produkti - kartupeļi, rīsi, makaroni', 7.
  • Research Papers 'Sadzīves pārtikas produkti - kartupeļi, rīsi, makaroni', 8.
  • Research Papers 'Sadzīves pārtikas produkti - kartupeļi, rīsi, makaroni', 9.
  • Research Papers 'Sadzīves pārtikas produkti - kartupeļi, rīsi, makaroni', 10.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Darba uzdevumi    3
1.  Literatūras apskats    4
1.1.  Uztura nozīme    4
1.2.  Ogļhidrātu nozīme    4
1.2.1.  Kartupeļi    4
1.2.1.1.  Kartupeļu vēsture    4
1.2.2.  Rīsi    5
1.2.2.1.  Rīsu vēsture    5
1.2.2.2.  Rīsu daudzveidība    5
1.2.3.  Makaroni    6
1.2.3.1.  Makaronu vēsture    6
1.2.3.2.  Makaronu daudzveidība    6
2.  Metode    7
3.  Darba apkopojums    7
4.  Secinājumi    10
5.  Izmantotā lteratūra    10
Extract

Ievads
Es izvēlējos tieši šos produktus, jo mēs tos lietojam ikdienā pat nepamanot tos. Šos produktus ēdot mēs uzņemam vajadzīgos uzturlīdzekļus, bez kuriem mēs nevaram iztikt. Uztura piramīdā šie produkti ietilpst apakšstāvā – ogļhidrātos, kuri aizņem 40%.

Literatūras apskats

Uztura nozīme
Cilvēka organisma dzīvības norisēm ir nepieciešams materiāls – uzturs. To organisms iegūst no augu un dzīvnieku produktiem – uzturlīdzekļiem. Augu produkti ir labības produkti, dārzeņi, augļi, dzīvnieku – piena produkti, gaļa, zivis, olas u. c.

Uzturlīdzekļi sastāv no dažādām vielām – olbaltumvielām, taukiem, ogļhidrātiem, minerālvielām, ūdens, vitamīniem organiskām skābēm u. c.

Ogļhidrātu nozīme
Ogļhidrāti organismam nepieciešami enerģijas ražošanai. Daudz ogļhidrātu satur cukurs, medus, graudaugu produkti, kartupeļi, mazāk – dārzeņi, augļi, ogas. Augu produktos ir tādi ogļhidrāti kā ciete, cukurs, kā arī šķiedrvielas. Šķiedrvielas organisms pārstrādā mazs, tās nav enerģijas avots, bet šķiedrvielas nepieciešamas barības sagremošanai un organisma attīrīšanai.


Kartupeļi

Kartupeļu vēsture

Tas bija vairāk par 400 gadiem atpakaļ. Pakaļ Kolumbam, kurš atklāja jauno kontinentu, uz Ameriku meklējumos neticamām bagātībām vērsās spāņu un portugāļu jūrasbraucēji. Ar uguni un zobenu iekaroja viņi indiāņus un izlaupīja to bagātības. Gadījumos šās pirātiskās ekspedīcija beidzās ar svarīgiem atklājumiem.…

Author's comment
Atlants