Evaluation:
Published: 09.09.2016.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 2 units
References: Not used
  • Presentations 'Zivis un to lietošana uzturā', 1.
  • Presentations 'Zivis un to lietošana uzturā', 2.
  • Presentations 'Zivis un to lietošana uzturā', 3.
  • Presentations 'Zivis un to lietošana uzturā', 4.
  • Presentations 'Zivis un to lietošana uzturā', 5.
  • Presentations 'Zivis un to lietošana uzturā', 6.
  • Presentations 'Zivis un to lietošana uzturā', 7.
  • Presentations 'Zivis un to lietošana uzturā', 8.
  • Presentations 'Zivis un to lietošana uzturā', 9.
  • Presentations 'Zivis un to lietošana uzturā', 10.
  • Presentations 'Zivis un to lietošana uzturā', 11.
  • Presentations 'Zivis un to lietošana uzturā', 12.
  • Presentations 'Zivis un to lietošana uzturā', 13.
Extract

No saldūdens zivīm ar vitamīniem visbagātākās zivis ir zutis un repsis. 
Atkarībā no zivju sugas olbaltumvielu saturs sasniedz 14-22%. Aminoskābju dēļ zivis ir cilvēkam ļoti vērtīgs pārtikas produkts.
Jēlā zivī ūdens saturs svārstās no 50 līdz 85%. Jo liesāka zivs, jo vairāk tās gaļā ir ūdens. Jo vairāk zivī ir ūdens, jo ātrāk tā bojājas.
 Cilvēki augstu vērtē garšas sajūtas, kuras rada tauki. Zivs taukainums ir atkarīgs no vairākiem apstākļiem: zivs sugas, zivs barības, vecuma, lieluma, dzīves cikla perioda. Pēc tauku satura zivis var nosacīti iedalīt četrās grupās.
Pirmkārt, liesa zivs. Tās gaļā tauku saturs ir mazāks par 2% – vēdzele, zandarts, līdaka. 

Author's comment
Atlants