Author:
Evaluation:
Published: 11.04.2017.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 31 units
References: Used
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 1.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 2.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 3.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 4.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 5.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 6.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 7.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 8.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 9.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 10.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 11.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 12.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 13.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 14.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 15.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 16.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 17.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 18.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 19.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 20.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 21.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 22.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 23.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 24.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 25.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 26.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 27.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 28.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 29.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 30.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 31.
  • Research Papers 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 32.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
  RAŽOŠANA    4
  VĪNOGAS    4
  VĪNS    5
  MIEŽI    6
  ALUS    8
  ĶĪMISKAIS SASTĀVS    11
  ENERĢĒTISKĀ UZTURVĒRTĪBA    12
  BIOLOĢISKI AKTĪVO VIELU RAKSTUROJUMS    13
  VITAMĪNI UN ANTIOKSIDANTI    13
  MINERĀLVIELAS    18
  AMINOSKĀBES    20
  SAVIENOJUMI AR SENSORĀM ĪPAŠĪBĀM    23
  SECINĀJUMI    27
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    28
Extract

SECINĀJUMI
• Vīnogas ir plaši izplatīts un daudzveidīgi izmantojams produkts cilvēka uzturā, satur daudzus vitamīnus un minerālvielas.
• Mieži ir viena no senākajām kultūrām, kura mūsdienās ir nepelnīti piemirsta. Tie satur daudz minerālvielu un šķiedrvielu un to iekļaušana uzturā būtu vēlama.
• Gan alus, gan vīns fermentācijas procesa laikā zaudē vitamīnus, minerālvielas un aminoskābes.
• Kaut arī vīns satur labus antioksidantus, kā piemēram, resveratrols, ir citi, daudz veselīgāki produkti ar kuriem to var uzņemt.
• Alus raugs ir tas, kurš satur daudz B grupas vitamīnus. Labāk dzert alus rauga tabletes, nevis alu.
• Samērīga alus un vīna lietošana iespējams dod kādu labumu mūsu organismam, taču visa pamatā ir sabalansētība un mērenība. Šī atziņa ir tikpat mūžsena cik vīna un alus vēsture, par to liecina arī šis citāts no Vecās Derības: „Vīns ir veselīgs cilvēkam, ja dzersi to mēreni. Kas par dzīvi bez vīna? Tas ir radīts, lai priecētu ļaudis. Vīns, kas iedzerts laikus un mērenā daudzumā – prieks sirdij un mierinājums dvēselei.”

Author's comment
Atlants