Evaluation:
Published: 19.12.2016.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 20 units
References: Not used
  • Presentations 'Kafija', 1.
  • Presentations 'Kafija', 2.
  • Presentations 'Kafija', 3.
  • Presentations 'Kafija', 4.
  • Presentations 'Kafija', 5.
  • Presentations 'Kafija', 6.
  • Presentations 'Kafija', 7.
  • Presentations 'Kafija', 8.
  • Presentations 'Kafija', 9.
  • Presentations 'Kafija', 10.
  • Presentations 'Kafija', 11.
  • Presentations 'Kafija', 12.
  • Presentations 'Kafija', 13.
  • Presentations 'Kafija', 14.
  • Presentations 'Kafija', 15.
  • Presentations 'Kafija', 16.
  • Presentations 'Kafija', 17.
  • Presentations 'Kafija', 18.
  • Presentations 'Kafija', 19.
  • Presentations 'Kafija', 20.
  • Presentations 'Kafija', 21.
  • Presentations 'Kafija', 22.
  • Presentations 'Kafija', 23.
  • Presentations 'Kafija', 24.
  • Presentations 'Kafija', 25.
  • Presentations 'Kafija', 26.
  • Presentations 'Kafija', 27.
  • Presentations 'Kafija', 28.
  • Presentations 'Kafija', 29.
  • Presentations 'Kafija', 30.
  • Presentations 'Kafija', 31.
  • Presentations 'Kafija', 32.
  • Presentations 'Kafija', 33.
  • Presentations 'Kafija', 34.
  • Presentations 'Kafija', 35.
  • Presentations 'Kafija', 36.
  • Presentations 'Kafija', 37.
Extract

Aromatizētās kafijas pupiņas
Apstrādes laikā pievieno aromatizātorus, kafija labi uzsūc
dažādus aromātus un smaržas. Šie aromāti pastiprina dabisko kafijas
smaržu -“Īru krēms”, “Lazdu riekstu aromāts”, “Jamaikas rums”. 

Maltā kafija
Ir dažādas maluma pakāpes:
rupjais malums (kā upes smiltis) - kafijas vārīšanai kannā, krūzē;
vidēji smalks malums (kā jūras smiltis) – kafijas gatavošanai kafijas automātā;
smalkais espresso malums -espresso kafijas automātiem;
ļoti smalkais malums (pulverveida) kafijas gatavošanai austrumnieku gaumē

Maltā kafija ar cigoriņu piejaukumu
Pievieno 20 % grauzdētu samaltu cigoriņu.

Šķīstošā kafija
Var iegūt divejādi:
1) iztvaicējot ūdeni pie augstas temperatūras
2) Izsaldējot

Kafija bez kofeīna
Kafijas pupiņas tiek atbrīvotas no kofeīna, bet pilnīgi izsūknēt kofeīnu nekad nevar, tāpēc arī kafijā bez kofeīna ir 3 – 4 % kofeīna. Tomēr tādu kafiju var lietot arī sirdsslimnieki. Kafijas garša un smarža nemainās. 

Author's comment
Atlants