-
ZS "Vālīte" raksturojums
Level:
College/University
Literature:
3 units
References:
Not used
Table of contents
Nr. | Chapter | Page. |
1. | Cūkkopības nozīme | 3 |
2. | Saimniecības raksturojums | 4 |
2.1. | Zemes bilance | 5 |
2.2. | Saimniecības ganāmpulks | 6 |
2.3. | Saimniecībā audzējamās kultūras | 7 |
3. | Saimniecībā audzējamas kultūras un to raksturojums | 8 |
3.1. | Mieži | 8 |
3.2. | Rudzi | 8 |
3.3. | Tritikāle | 9 |
3.4. | Kartupeļi | 9 |
3.5. | Cukurbietes | 9 |
3.6. | Burkāni | 10 |
4. | Cūku bioloģiskās īpatnības | 11 |
5. | Cūku šķirņu krustošana | 13 |
6. | Landrases cūku šķirne | 14 |
7. | Fermentu izmantošana cūku ēdināšanā | 15 |
8. | Apkārtējās vides apstākļu nozīmīgums dzīvnieku veselībai | 16 |
8.1.T | elpa | 16 |
8.2. | Temperatūra | 16 |
8.3. | Ventilācija | 17 |
Secinājumi | 18 | |
Izmantotā literatūra | 19 |
Extract
Cūkkopības nozīme
Latvija cūkkopībai kā vienai no ātraudzīgākām lopkopības nozarēm pievērš sevišķi lielu uzmanību, cenšoties to attīstīt. Cūkgaļas īpatsvars gaļas bilancē ir otrajā vietā, atpaliekot vienīgi no liellopu gaļas.
Cūkgaļa ir bagāta ar pilnvērtīgām olbaltumvielām, kas satur visas neaizstājamās aminoskābes, ar minerālvielām un B grupas vitamīniem, ar taukvielām, kas ir svarīgs neaizstājamo taukskābju avots. Tai piemīt augstas garšas īpašības, tā ir augstvērtīgs pārtikas produkts. Cilvēka organismā cūkgaļas asimilācija sasniedz 95 % , cūku tauku – 98 %.…
Author's comment
Šis darbs jums var ļoti noderēt, tur ir pilnīgi visa Z/s "Vālītes" Zemes bilance, Saimniecībā audzējamas kultūras un to raksturojums, u.t.t.
