Author:
Evaluation:
Published: 23.02.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
  • Research Papers 'ZS "Vālīte" raksturojums', 1.
  • Research Papers 'ZS "Vālīte" raksturojums', 2.
  • Research Papers 'ZS "Vālīte" raksturojums', 3.
  • Research Papers 'ZS "Vālīte" raksturojums', 4.
  • Research Papers 'ZS "Vālīte" raksturojums', 5.
  • Research Papers 'ZS "Vālīte" raksturojums', 6.
  • Research Papers 'ZS "Vālīte" raksturojums', 7.
  • Research Papers 'ZS "Vālīte" raksturojums', 8.
  • Research Papers 'ZS "Vālīte" raksturojums', 9.
  • Research Papers 'ZS "Vālīte" raksturojums', 10.
  • Research Papers 'ZS "Vālīte" raksturojums', 11.
  • Research Papers 'ZS "Vālīte" raksturojums', 12.
  • Research Papers 'ZS "Vālīte" raksturojums', 13.
  • Research Papers 'ZS "Vālīte" raksturojums', 14.
  • Research Papers 'ZS "Vālīte" raksturojums', 15.
  • Research Papers 'ZS "Vālīte" raksturojums', 16.
  • Research Papers 'ZS "Vālīte" raksturojums', 17.
  • Research Papers 'ZS "Vālīte" raksturojums', 18.
  • Research Papers 'ZS "Vālīte" raksturojums', 19.
  • Research Papers 'ZS "Vālīte" raksturojums', 20.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Cūkkopības nozīme    3
2.  Saimniecības raksturojums    4
2.1.  Zemes bilance    5
2.2.  Saimniecības ganāmpulks    6
2.3.  Saimniecībā audzējamās kultūras    7
3.  Saimniecībā audzējamas kultūras un to raksturojums    8
3.1.  Mieži    8
3.2.  Rudzi    8
3.3.  Tritikāle    9
3.4.  Kartupeļi    9
3.5.  Cukurbietes    9
3.6.  Burkāni    10
4.  Cūku bioloģiskās īpatnības    11
5.  Cūku šķirņu krustošana    13
6.  Landrases cūku šķirne    14
7.  Fermentu izmantošana cūku ēdināšanā    15
8.  Apkārtējās vides apstākļu nozīmīgums dzīvnieku veselībai    16
8.1.T  elpa    16
8.2.  Temperatūra    16
8.3.  Ventilācija    17
  Secinājumi    18
  Izmantotā literatūra    19
Extract

Cūkkopības nozīme

Latvija cūkkopībai kā vienai no ātraudzīgākām lopkopības nozarēm pievērš sevišķi lielu uzmanību, cenšoties to attīstīt. Cūkgaļas īpatsvars gaļas bilancē ir otrajā vietā, atpaliekot vienīgi no liellopu gaļas.
Cūkgaļa ir bagāta ar pilnvērtīgām olbaltumvielām, kas satur visas neaizstājamās aminoskābes, ar minerālvielām un B grupas vitamīniem, ar taukvielām, kas ir svarīgs neaizstājamo taukskābju avots. Tai piemīt augstas garšas īpašības, tā ir augstvērtīgs pārtikas produkts. Cilvēka organismā cūkgaļas asimilācija sasniedz 95 % , cūku tauku – 98 %.…

Author's comment
Atlants