Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:511015
 
Author:
Evaluation:
Published: 23.01.2017.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Atsevišķie legātu veidi
Atsevišķie legātu veidi minēti CL 548.-579.p. (nav sagrupēti):
1)noteikti apzīmētas lietas – īpašuma tiesības uz noteikti apzīmētu lietu, kas pieder pie mantojuma atstājēja mantas (piem., baltas klavieres), legatārs iegūst no mantojuma iegūšanas brīža. Tādu lietu legatārs saņem tādā veidā, kādā tā bijusi mantojuma atstājējam pašam, ar visām pie tās piederīgām tiesībām un pieaugumiem, kā arī ar visām uz to gulošām nastām. Bet, ja novēlētā noteikti apzīmētā lieta testatora nāves brīdī mantojumā vairs neatrodas, tad legatāram nav tiesību šo lietu prasīt. Legāts, kas novēlēts lietu noteikti neapzīmējot, dod legatāram vai viņa mantiniekiem izvēles tiesību, ja vien testators nav tieši noteicis pretējo;
2)atvietojamas (šķiras) lietas – ja testators novēlējis kādam kustamu lietu, to noteikti neapzīmējot (piem., 10 tonnas kartupeļu), tad šis legāts ir spēkā vienalga, vai tādas lietas mantojumā ir vai nav. Arī, ja novēlēts kilograms cukura (ja apzīmēta noteikta paciņa, tad pirmais veids). Izņēmums – 564.p. Ja novēlēts noteikts daudzums atvietojamu lietu, tad legāta izpildītājam jāizdod tieši šis daudzums, kaut arī tāda nebūtu testatora mantā, izņemot tomēr gadījumu, kad apzīmēto daudzumu testamentā noteikts ņemt no šim nolūkam tieši norādīta zemes gabala; tad legatāram ir tiesība tikai uz to, kas tur atrodas (tad otrais veids kļūst par pirmo veidu). Ja novēlētas atvietojamas lietas, kā skaidra nauda, labība u.tml., nenoteicot to daudzumu, tad legatāram ir tiesība uz visām attiecīgās šķiras lietām, kas atrodas mantojuma atstājēja mantā.
3)tiesības uz legāta izpildītāja personīgu darbību – darbība jāizpilda legāta izpildītājam pašam.
4)ienākumi no nekustamā īpašuma – tad, kad nekustamais īpašums pats par sevi novēlēts vienam, bet ienākumi no tā kādam citam. Nav jāatdod visi ienākumi, bet samērīga to daļa, kas paliek pēc nekustamā īpašuma uzturēšanas izdevumu segšanas.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −12,27 €
Work pack Nr. 1358723
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register