Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
21,48 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:617874
 
Author:
Evaluation:
Published: 11.10.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 33 units
References: Used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
1.  Teorētiskā daļa    7
1.1.  Alkohola lietošanas vēsture un tradīcijas    7
1.2.  Alkohols    8
1.3.  Alkohola atkarība    10
1.4.  Alkohola izraisītās slimības    15
1.5.  Alkohola atkarības ārstēšana    21
2.  PRAKTISKĀ DAĻA    25
2.1.  Pētnieciskā darba metodoloģija    25
2.2.  Pētījuma rezultāts apkopojums    26
2.3.  Pētījuma rezultātu analīze    40
  Secinājumi    47
  Priekšlikumi    49
  Literatūras un informatīvie avoti    50
  Pielikums    52
Extract

Secinājumi
Apkopojot literatūras avotus un izanalizējot pētījuma rezultātus, tiek secināts, ka hipotēze ir apstiprinājusies, pētījuma darba uzdevumi izpildīti.
Kā liecina statistikas dati, alkohola lietošana ir trešais nozīmīgākais saslimstības un mirstības cēlonis Eiropā. Latvijā neapšaubāmi alkohola lietošana ir plaši izplatīta un kļuvusi par valstisku problēmu.
Pēc aptaujas rezultātu apkopojuma un analīzes var secināt, ka iedzīvotāju informētība par alkohola atkarību un tā izraisītajām slimībām nav pietiekama. Informētība ir virspusēja un nepietiekama. Nepieciešama iedzīvotāju izglītošana par alkohola atkarības izcelsmi, slimības norisi un saslimšanām, ko veicina alkohola lietošana. Pētījuma rezultātu dati par sabiedrības informētību par saslimšanām, ko izraisa alkohola lietošana apkopojums rāda, ka tikai 40% respondentu uzskata, ka sabiedrība ir pietiekami informēta par saslimšanām, ko izraisa alkohola lietošana. Vairāk kā puse, 57% aptaujāto pārliecināti, ka tomēr sabiedrība nav pietiekami informēta par saslimšanām, ko izraisa alkohola lietošana. Cits viedoklis bija 3% respondentu, kuri kā citu variantu rakstīja, ka informēti ir daļēji, vai , ka informēti ir tie, kuri nelieto alkoholu. Tiek secināts, ka tas noteikti ir pamatoti, jo alkohola lietošana jau kļuvusi par valstisku problēmu. Sabiedrība tik ļoti nenodzertos, ja zinātu un izprastu riskus un sekas. Arī jaunieši lietojot „ vieglos” alkoholiskos dzērienus bieži domā, ka neko tas neiespaidos, neaizdomājoties, ka sekas parādās ilgtermiņā.
Neraugoties uz to, ka daļa aptaujāto piekrita alkohola negatīvajai ietekmei. Sabiedrībai ir pārāk nenopietna attieksme pret alkoholismu domājot, ka tik vienkārši izdomās un nedzers. Daudzi negrib ticēt, ka alkoholisms ir nopietna slimība, domā, ka tā ir cilvēka izlaidība, rakstura vājums un gribasspēka trūkums. Alkoholisma problēma nepārstās pastāvēt, ja mēs izliksimies ka tā neeksistē.
Lielākais vairākums respondentu 56% domā, ka alkohola atkarību var pilnībā izārstēt. Tikai 29 % ir informēti, ka alkohola atkarība ir neizārstējama slimība, tā atgriežas pie katra mazākā mēģinājuma kaut nedaudz iedzert. Daudzi nezina un negrib ticēt, ka alkoholisms ir nopietna slimība līdz ar to sanāk, ka atkarību noliedz ne tikai paši atkarīgie, bet arī līdzcilvēki un sabiedrība. Atkarību no alkohola var uzskatīt par mūža slimību, jo cilvēks pat pēc vairāku gadu atturības nespēs lietot alkoholu kontrolētā veidā cilvēks var dzīvot skaidrā. Var secināt, ka arī šajā jautājumā jāveic izglītojošais, informatīvais darbs ar sabiedrību, godīgi jāatzīstas, ka alkohola problēma pastāv un apdraud ikvienu. Ir kopīgiem spēkiem jāmeklē atrisinājumu, un jo vairāk būs cilvēku, kas to apzinās, jo ātrāk tiksim ar šo problēmu galā.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register