Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:119632
 
Author:
Evaluation:
Published: 13.08.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Not used
Extract

Vudro Vilsons – politiķis, pedagogs, jurists, divdesmit astotais ASV prezidents, cilvēks ar cēlām idejām, Amerikas domas radītājs, ārpolitiskā virziena norādītājs... Ne velti viņš iegājis vēsturē ar iesauku Skolmeistars politikā. Cilvēks, kura idejas dzīvo arī šodien un tas, manuprāt, ir galvenais.
1856. gada 28. decembrī prezbiterāņu mācītāja, skolotāja ģimenē Stoktonā, Virdžīnijas štatā nāca pasaulē Tomas Vudro Vilsons - nākamais ASV prezidents. Viņš mantoja no tēva oratora un organizatora prasmi, kas viņam vēlāk lieti noderēja. Tika audzināts stingri reliģiozā garā un viss sākotnēji liecināja, ka viņš sekos tēva pēdas. Bet tas tā, protams, nenotika, jo studējot Prīstonas universitātē viņu arvien vairāk aizrāva politika. Par viņa ideālu kļuva angļu liberālais valstsvīrs Viljams Gledstouns. Pabeidzis studēt juridiskās zinības, viņš drusku pastrādāja par juristu Atlantā, Džordžijā un saprata, ka jurisprudence nav viņa aicinājums.
1883. gadā Vilsons iestājās Džona Hopkinsa universitātē Baltimorā, lai studētu politiskās zinības. Viņa diplomdarbs bija grāmata „Congressional Goverment” (1885), kas viņu padarīja slavenu ārpus universitātes aprindām. Viņam piemita talants rakstīt un 1899. gadā klājā nāca klajā viņa pētījumu galvenais auglis grāmata „The State”.
1890. gadā sāka strādāt Prīstonas universitātes juridiskajā katedrā. Vislabāk viņam padevās pasniegt tādus kursus, kas bija saistīti ar politiskajām zinībām.
1902. gadā Vilsonu ievēlēja par Prīstonas universitātes rektoru, cilvēki ārpus universitātes viņu cienīja, bija laimīgi precējies un audzināja trīs meitas, materiāli labi nodrošināts.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1147543
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register