Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:125533
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.11.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Used
Extract

1.Likuma nosaukums – Ieslodzījuma vietu pārvaldes likums.
2.Kas un kad pieņēmis attiecīgo likumu? – Saskaņā ar LR Satversmes 64.pantu: “Likumdošanas tiesības pieder Saeimai, kā arī tautai šinī Satversmē paredzētā kārtībā un apmēros”. Ieslodzījuma vietu pārvaldes likums - Saeimā pieņemts 2002.gada 31.oktobrī.
3.Kāda ir likuma pieņemšanas kārtība?
Likumprojekts Saeimas kanceleja (tiek reģistrēts likumprojekts) Saeimas prezidijs (tiek sagatavots ziņojums Saeimai) Saeima (lemj par nodošanu komisijām un nosaka atbildīgo komisiju) Atbildīgā komisija (sagatavo atzinumu par likumprojektu) Saeimas kanceleja Saeimas prezidijs (iekļauj Saeimas darba kārtībā) Saeima (1.lasījums, debates par likumprojekta principiem) Atbildīgā komisija (sagatavo likumprojektu un apkopo iesniegtos priekšlikumus) Saeimas kanceleja Saeimas prezidijs Saeima (2.lasījums, likumprojekta izskatīšana pa pantiem) Atbildīgā komisija (sagatavo likumprojektu un apkopo iesniegtos priekšlikumus) Saeimas kanceleja Saeimas prezidijs Saeima (3.lasījums, pantu izskatīšana par kuriem ir priekšlikumi) Atbildīgā komisija (noformē pieņemto likumu un nosūta to Valsts prezidentam) Valsts prezidents (izsludina likumu).
Saeima izskata likumprojektu sēdēs 3 lasījumos. Saskaņā ar LR Satversmes 69.pantu - Saeimas pieņemtos likumus izsludina Valsts prezidents ne agrāk kā 10 dienā. un ne vēlāk kā 21 dienā pēc to pieņemšanas. Likums stājas spēkā 14 dienas pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits termiņš.
“Saeimas kārtības ruļļa” 114.pants nosaka, ka: “Likumprojekts uzskatāms par pieņemtu un līdz ar to kļūst par likumu, ja tas apspriests trijos lasījumos, bet šā panta otrajā daļā paredzētajos gadījumos (likumprojektus, kas atzīti par steidzamiem; valsts budžeta projektu un grozījumus valsts budžetā; likumprojektus, kas paredz starptautisko līgumu apstiprināšanu) - divos lasījumos un, balsojot par to kopumā, ieguvis klātesošo deputātu absolūto balsu vairākumu”.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1204263
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register