Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:142665
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.01.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  MPĪRISKI SOCIOLOĢISKAIS PĒTĪJUMS    5
1.1.  Pētījuma programma    5
1.2.  Pētījuma rezultāti    6
1.2.1.  Studentu aptaujas rezultāti    6
1.2.2.  Iedzīvotāju aptaujas rezultāti    8
1.3.  Analīze    11
1.4.  Novērojums    12
2.  Secinājumi    14
3.  Atziņas    15
4.  Literatūras saraksts    16
5.  Pielikumi    17
Extract

2. SECINĀJUMI
Pētījuma sākumā tika noteikt mērķis izpētīt iedzīvotāju viedokli par studenta sociālo statusu, kas veiksmīgi tika izdarīts. Kā arī tika izvirzīta hipotēze, ka sabiedrībā pieņemtā attieksme pret studentu sociālo statusu liek viņiem izjust diskomfortu vai negatīvu attieksmi pret sevi.
Redzot anketas rezultātus un izdarot novērojumu var daļēji noliegt hipotēzi, jo vairums studentu atzīst, ka izjūt pozitīvu attieksmi un vairums iedzīvotāju neizjūt īpašu nepatiku pret studentiem. Tomēr, kaut arī mazāk par pusi studentu ir sajutuši negatīvu attieksmi no iedzīvotāju puses, tā tomēr pastāv, par ko liecina negatīvo stereotipu daudzums. Būtībā izvirzītā hipotēze neattaisnojas, taču ir redzams, ka šāda attieksme pastāv, tātad arī problēma ir aktuāla, taču ne tik ļoti Rēzeknes Augstskolā.
Veiksmīgi tika veikti arī pētījuma uzdevumi, kuri parādīja, ka Rēzeknes Augstskolas studenti pārsvarā neizjūt negatīvu attieksmi no pārējo iedzīvotāju puses un lielākoties neizjūt diskomfortu salīdzinājumā ar strādājošajiem, taču ir uztraukti par to vai paši spēs atrast darbu. Jaunāki studenti, proti, no 18-20 gadiem vairāk ir sastapušies ar negatīvu attieksmi no iedzīvotāju puses. Iedzīvotāju attieksme pret studentiem izriet no viņu personīgās pieredzes, taču pārsvarā tā ir pozitīva. Iedzīvotāji vecumā līdz 40 gadiem ir pozitīvāk noskaņoti pret studentiem nekā pēc 40 gadiem. Iedzīvotāji ir vairāk tendēti uz to, lai izteikt savu viedokli studentiem un jauniešiem kopumā, kā arī nodrošina saviem bērniem diezgan plašas attīstības iespējas.Visbiežāk sastopamie stereotipi gan iedzīvotāju, gan studentu vidū ir negatīvi un balstās uz to, ka studenti neko nedara un ir liekēži, kā arī mācās maz vai tikai pirms sesijām. Pozititīvie stereotipi kopumā bija par to, ka studenti ir radoši, jautri, atrakstīvi un komunikabli. Tas parāda to, ka viņi ir sabiedrības virzītāji, dzinējs, kurš neļauj iestāties sabiedrības stagnācijai. Tieši studenti veidos nākamās sabiedrības bāzi, tāpēc iedzīvotāju attieksme pret viņu sociālo statusu ir būtiski svarīga. Protams, absolūti pozitīva attieksme pret studentiem ir utopija, taču arī pilnīgi negatīva attieksme novedīs pie sabiedrības degradēšanās.
Rezultāta visi pētījuma sākumā izvirzītie uzdevumi un mērķi ir sasniegti un iegūti pozitīvi dati, kas daļēji noliedz izvirzīto hipotēzi, taču jau ir parāda iezīmes tam, ka iedzīvotāju vidū vairāk pastāv negatīvo stereotipu.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1352010
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register