Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:163381
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.11.2016.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

• Taizemes tradīcijas, ēdieni, īpaši svētki, ievērojami cilvēki.
Katru gadu, laikā no 13. līdz 15.aprīlim Taizemē ar vērienīgu laistīšanos tiek sagaidīts jaunais gads „Songkran”. Tā sagaidīšana sakrīt ar Jaunā gada iestāšanos arī vairākās citās Āzijas valstīs.
Kukaiņi pārsvarā tiek lietoti cepti, saranča un ūdens vaboles aizvieto čipsus. Atšķirībā no skorpioniem, kurus uzskata par delikatesi, tārpi ir nacionālais ēdiens - tie ir lēti un garšīgi. No milzīgām, pēc jūras smaržojošām garnelēm gatavo neskaitāmi daudz dažādu ēdienu, no kuriem gardākais ir tradicionālā zupa “jam kung”. Taizemiešu kulinārijas tradīcijas apvieno neiedomājamas lietas. Piemēram, saldu un piparotu. Uz galda liek visus cienastus uzreiz. Galvenais kritērijs – lai viss izskatītos skaisti un būtu garšīgs. Pipari un citas garšvielas nepieciešamas, lai pasargātu organismu no infekcijām, kuru karstajā klimatā ir ļoti daudz. Taizemiešu ārsti ar pipariem ārstē pat kuņģa čūlu. Spirtoto dzērienu sortiments neizceļas ar daudzveidību. Parasti taizemieši priekšroku dod ūdenim, sulām un tējai. Reizēm viņi dzer alu un ļoti reti vietējo viskiju, kuru dažreiz sajauc ar čūskas asinīm.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register