Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:166421
 
Author:
Evaluation:
Published: 05.06.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
Extract

Alī dzimis 1942.g. Attieksme pret boksu profesionāļu aprindās ir atšķirīga. Daži aizraujas ar šo sporta veidu, labprāt skatās boksa sacensības, citi turpretim to uzskata pa pārāk nežēlīgu. Turklāt bokss, tāpat kā jebkurš sporta veids, ir komerciāls pasākums, kurā tiek izdarītas likmes un slēgtas derības. Turklāt naudas dēļ arī boksā ne viss notiek godīgi. Vienu no tādiem bokseru stāstiem spoži atveidojis Roberts de Niro filmā „Satrakotais vērsis”, par kuru viņš saņēma „Oskara” balvu.
Grūti pateikt, kāpēc nākamais amerikāņu čempions Kasiuss Klejs no Kentuki štata nolēma kļūt par bokseri. Acīm redzams ir tikai tas, ka ar boksu nodarbojas drosmīgi un vīrišķīgi cilvēki.
1959. un 1960.gadā Kasiuss Klejs uzvarēja amatieru sacensības „Zelta cimdi”. Pēc uzvaras olimpiskajās spēlēs 1960.gadā viņš četrreiz ieguva pasaules čempiona titulu boksā, pussmagajā svarā. Tajā laikā melnādaina boksera parādīšanās ringā bija izaicinājums, taču arī Kleja uzvedību nevarēja saukt par gluži parastu. 1964.gadā viņš pievienojās nēģeriem muhamedāņiem- īpašai organizācijai , kura cīnās pret nēģeru segregāciju un sludina nēģeru rasas pārākumu. Reliģijas maiņa nodeva arī pie vārda maiņas- Klejs kļuva par Muhammedu Alī. 1967.gadā, kā jau islāma piekritējs, viņš atteicās dienēt amerikāņu armijā. Tieši tajā laikā amerikāņi karoja Vjetnamā, tāpēc Muhammeda Alī atteikšanās karot un nevēlēšanās pakļauties vardarbībai, nogalināt cilvēkus politisku, reliģisku un citu iemeslu dēļ tika novērtēta kā izaicinājums sabiedrībai.
Viņu sodīja par atteikšanos pildīt savu pilsoņa pienākumu, boksa pasaules varenie paziņoja, ka čempiona tituls viņam tiek atņemts, un aizliedza Alī piedalīties sacensībās trīs gadus, no 1967. Līdz 1970.gadam. Muhammeds Alī atgriezās ringā 1970.gadā.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register