Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:185884
 
Evaluation:
Published: 04.07.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Used
Extract

Nereti, lai izprastu filmas vizuālo komunikāciju ir nepieciešamas zināšanas konkrētās jomās. Šajā gadījumā, lai varētu izprast filmas stāstījumu, bija nepieciešams zināt par vēsturi, konkrētāk, par Čehoslovākijas vēsturi un 60. gadu politisko ideoloģiju, kā arī par to laiku valdošajiem uzskatiem par sievietēm, iekļaujot gan izskata, gan uzvedības manieres. Mūsdienu jaunietim būtu nepieciešamas vairākas reizes noskatīties filmu un nedaudz papētīt Čehijas vēsturi un sabiedrības kultūru, lai uztvertu apslēpto vēstījumu, kā tas bija nepieciešams autoram, kā arī katru reizi skatoties tika ievērotas jaunas, nozīmīgas detaļas vizuālās komunikācijas uztveršanai.
Jāuzsver, ka filmā bieži tika lietoti netradicionāli vizuāli stilizēti efekti, kuri, salīdzinājumā ar mūsdienu filmām, tika speciāli veidoti pārspīlēti un neveikli, kas arī palīdzēja skatītājam uztvert tos momentus, kuros varētu būtu apslēpta filmas ideja. Būtībā šī filma iekļauj ne tikai vēsturiskus faktus par valsti un tās kultūru, bet tā arī ļauj ieskatīties un salīdzināt to, kā laiku gaitā ir attīstījusies filmēšana, filmas rediģēšana, vizuālie efekti, mūzikas izmantošana u.tml., kas pēc autora domām šķiet ļoti aizraujoši.
Var uzsvērt arī to, ka filma “Daisies” ir ‘art-cinema’ veidojums, jo bija piesātināta ar seksualitāti, personāžiem iztrūka mērķu un vispārēja nozīme, kā arī viņi bezmērķīgi lēkāja no vienas situācijas uz otru, iestudējums skatītājiem piedāvāja reālāku pieredzi u.tml. Tāpat ‘art-cinema’ filmas vairāk koncentrējas uz reakciju, nevis filmas darbībām, piemēram, filma nepārprotami daudzos momentos lika pārsteigt skatītāju vai tieši šokēt viņu.
Kopumā var secināt, ka filma ir savāds, taču interesants veidojums, kurš noteikti neļaus vilties skatītājam ar lielu zināšanu apjomu par Čehijas vēsturi, sabiedrību, kultūru un interesi par filmām, kuru laikā noteikti nākas nedaudz padomāt un baudīt neparasto montāžu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register