Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:218691
 
Evaluation:
Published: 14.01.2016.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

Poļu virtuve
Katras tautas nacionālās kultūras sastāvdaļa ir arī nacionālais uzturs, kura izveidošanu ietekmējušas pārtikas produktu izvēles un apstrādāšanas iespējas.
Atkarībā no ģeogrāfiskā stāvokļa mainās arī ēdienu garša.
Nacionālo ēdienu īpatnības nosaka ne tikai uztura produktu iegūšanas iespējas, bet arī ēdienu sagatavošanas veids.
Poļu kulinārija it kā apvienojusi visu Eiropas valstu ēdienus.Ēdienu dažādības un to pagatavošanai nepieciešamā izejvielu daudzuma ziņā ar poļu kulināriju var sacensties vienīgi krievu un franču virtuves.

Kas raksturīgs
Daudzveidīga un oriģināla, radniecīga krievu un ukraiņu virtuvei.
Poļu ēdieniem raksturīga skābena garša, tie ir ļoti sātīgi.
Tiem pievieno daudz sviesta un krējuma.
Poļi uzturā lieto ceptu gaļu. No gaļas ēdieniem populārākie ir šķiņķis ar mārrutkiem, žāvēta krūtiņa ar ceptiem kartupeļiem, teļa smadzenes ar zaļumiem.
Ļoti iecienīts ēdiens ir biezputra. To pasniedz kā gaļas ēdienu piedevu.
Iecienītas arī dažādas mērces.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register