Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:242150
 
Evaluation:
Published: 04.10.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

Es uzskatu, ka vislielākā atbildība par mobinga pieļaušanu darbavietā gulstas uz darba devēja pleciem. Vadītājs nedrīkst pieļaut, ka šāda problēma vispār aizsākas, vadītājam ir jābūt informētam par to, kas notiek uzņēmuma iekšienē. Šajā situācijā noteikti palīdzēs atklāta komunikācija no vadītāju puses vai arī aicinājums nebaidīties griezties pie viņa problēmu gadījumā. Es savā uzņēmumā noteikti izveidotu arī anonīmo vēstuļu kastīti, lai darbinieki varētu izteikt savu viedokli par dažādām ar uzņēmumu saistītām problēmām.
Tomēr, apkopojot manus ieteikumus šīs ētiskās problēmas risināšanai, varu teikt, ka mobingu darba vietā var uzveikt tikai ar darba devēja tiešu atbalstu. Ja vadītājs izliksies, ka problēma nepastāv, ja viņam nebūs svarīgi kā jūtas viņa darbinieki uzņēmuma iekšienē, ja viņam neinteresēs vai tiek ievēroti ētikas principi pildot savus pienākumus, mainīt vai risināt šo problēmu uzņēmumā būs ļoti grūti.
Nobeigumā vēlos teikt, ka visbiežāk cilvēku vairāk var aizskart un ietekmēt psiholoģiska, nevis fiziska vardarbība, jo tā mobinga upurim neaizmirsīsies visa mūža garumā. Tieši tāpēc, pozitīvi gan ir tas, ka arī uzņēmēji Latvijā sapratuši, ka veiksmīga biznesa pamatā ir morāla rīcība un ir atzinuši šīs ētiskās problēmas esamību, tāpēc varu teikt, ka šis jau ir liels solis uz priekšu problēmas izskaušanā.



Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register