Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:247936
 
Evaluation:
Published: 22.05.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
  Motivācija kā process    3
  Motivācija - negatīvā un pozitīvā    4
  Motivācija uz personisko vajadzību bāzes    4
  Secinājumi    9
  Izmantotā literatūra    10
Extract

Viens no galvenajiem uzņēmējdarbības veikšanas resursiem ir darba resurss - personālsastāvs, no kura kompetentas atlases un vadīšanas ievērojami ir atkarīgs veiksmīgs uzņēmuma mērķu sasniegšanas process.
Personālsastāva veiksmīga darbība pamatojas uz katra indivīda personisko īpašību bāzes, uzņēmuma mērķiem un šo abu procesu kopējas motivācijas.
Patreiz Latvijā netiek pievērsta pietiekoši liela loma personālsastāvam, tā atlasei un motivācijas principiem, jo lielākā daļa uzņēmēju un firmu darbības resursu, pūļu ir pievērstas dažādu “dzīvības vai nāves” jautājumu risināšanai, diemžēl daudz citu būtisku problēmu risināšana paliek neievērota un grauj veiksmīgas darbības iespējas un rodas pat neatgriezeniska novirze no izvirzītajiem mērķiem.
Personāla motivācijas teorētiskajā izklāstā gribu izpētīt vienas no vadošajām personālmotivācijas nostādnēm, un katrai teorētiskai nostādnei pievienot savas domas un uzskatus. Aplūkošu A. Maslova un F. Hercberga teorijas.
Motivācijas procesa būtība ir gūt cilvēkam gandarījumu un ilgstošu interesi par konkrēto darbu, vai darba procesu kopumā. Nepieciešami stimuli, lai papildinātu jau esošos, kuru dēļ indivīds jau ir izvēlējies konkrētu darbības sfēru, uzņēmumu un amatu. Pētot iespēju iegūt materiālus par menedžmentu, motivāciju Latvijā, ar Interneta palīdzību, nonācu pie secinājuma - mūsu valstī par šo sfēru latviski nekas nav atrodams, vai tas liecina par tēmas “neaktualitāti”, vai citiem iemesliem, tāpēc manuprāt uzņēmējiem, konsultantu firmām un personāl darbiniekiem vajadzētu rīkoties, lai mainītu situāciju uz labu, piedāvājot savus pakalpojumus un informatīvos blokus.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register