Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:272694
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.04.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 1 units
References: Used
Extract

Šai savienībai mērķis nav iegūt valsts varu, bet gan valsts brīvības atbalstīšana un nodrošināšana kā priekš savas valsts tā arī priekš citām savienības valstīm. Bet tas neuzliek par pienākumu šīm valstīm pakļauties ar publiskiem likumiem līdzīgi kā cilvēkiem dabiskajā stāvoklī.
Var parādīt šīs federācijas idejas objektīvo realitāti, kurai pakāpeniski jāaptver visas valstis un tādā veidā novestu pie mūžīgā miera. Ja pēc likteņa vēlmes kādai varenai un izglītotai tautai būtu iespējams veidot republiku (kurai pēc savas dabas būtu jātiecas uz mūžīgo mieru), tad tāda republika kļūtu par federatīvo centru citu valstu apvienošanā, kurai pakļautos, lai saskaņā ar starptautiskajām tiesībām tādā veidā nodrošinātu savu brīvību un ar šādu palīdzību paplašinātos savienības robežas.
Starptautisko tiesību kā tiesību uz karu nedrīkst saprast kā sekojoši: ir pilnīgi taisnīgi, ka uz karu noskaņoti cilvēki iznīcina viens otru un rezultātā atrod mūžīgo mieru dziļā kapā, kas nosedz visas vardarbības šausmas kopā ar to vaininiekiem.
Saskaņā ar prātu valsts savstarpējās attiecībās nedrīkst būt cita izeja no kara stāvokļa, kā atsevišķiem cilvēkiem atteikties no savas mūžīgās brīvības, piemēroties publiskiem piespiedu likumiem un tādā veidā veidot tautu valsti, kura beigās aptvertu visu zemju tautas. Bet, izejot no savas starptautisko tiesību jēdziena izpratnes, viņi to negrib, līdz ar to noraidot to, kas ir patiesi. Tāpēc Kants uzskata, ka nav pozitīva ,,miera republikas” ideja, bet tikai savienības negatīvais surogāts, kas noraida karu, kas eksistē un pastāvīgi izplešas, kas ir šo valstu valdību pastāvīgais drauds.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1241457
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register