Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:273947
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.02.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 21 units
References: Used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Extract

Ikvienas organizācijas pamatvērtība ir cilvēki, kas ar savu darbu, iniciatīvu un pozitīvo attieksmi veicina tās attīstību un labklājību. Darba devējs būs tikai ieguvējs, ja pratīs īstajā brīdī novērtēt gan darbinieku idejas un priekšlikumus, gan viņu profesionālo kompetenci. Neatkarības sajūta, spēja patstāvīgi organizēt darbu un plānot laiku, skaidri apzinoties savus pienākumus, ir nozīmīgi darbinieku motivācijas faktori. Tikpat svarīgi ir radīt viņiem pēc iespējas labākus, mūsdienu prasībām atbilstošus un drošus darba apstākļus.
Lai cilvēku resursi darbotos efektīvi, mērķtiecīgi organizācijas attīstības veicināšanai, svarīgi nodrošināt labvēlīgu mikrovidi, kā arī efektīvu tās pārvaldīšanu. Organizācijas pārvaldīšana sevī ietver gan plānošanu, gan organizēšanu, koordinēšanu, motivēšanu un novērtēšanu.
Augsti motivēts un apmierināts personāls ir ļoti svarīgs iestādes sekmīgas darbības nodrošinātājs. Veicinot darbinieku apmierinātību ar darbu un ieinteresētību organizācijas kopējo plānu īstenošanā, var sasniegt maksimāli efektīvus rezultātus, kā arī nodrošināties pret personāla mainību un kvalificēta un kompetenta personāla trūkumu. Katra darbinieka zināšanas, pieredze un attieksme pret darbu piešķir veicamajam darbam un tā rezultātiem daudz augstāku pievienoto vērtību, kas savukārt ļauj organizācijai efektīvāk un kvalitatīvāk veikt savas funkcijas. Lai vadītu personālu ir ļoti svarīgi to izpētīt, jo vadīt un to darīt ar panākumiem var, ja labi pazīst savu kolektīvu un pārzina katra darbinieka individuālās vajadzības un vēlmes.
Pašlaik Latvijā darba tirgū ir novērojamas vairākas nopietnas problēmas, tajā skaitā, darbinieku satraukums un neziņa par nākotni un savu darbavietu stabilitāti. Daudz dzirdams par uzņēmumu bankrotiem un masveida štatu samazināšanu. Pēc autores domām nākotnē būs vērojama lielāka konkurence daba meklētāju starpā un līdz ar to darba devējiem lielāka iespēja izvēlēties profesionāli atbilstošāko darbinieku. Darbiniekiem būs jārēķinās ar augošo konkurenci un jācenšas sevi pierādīt pēc iespējas labāk, lai noturētos ieņemamajā amatā. Arī dažreiz nepamatotais algas apmēra pieprasījums un piedāvājums vairs nebūs noteicošais, galvenais, lai ir darbs. Protams, nevajadzētu samierināties arī ar nepamatoti zemu atalgojumu un sliktiem darba apstākļiem. Valsts iestādēs šai ziņā darbinieki šobrīd vismaz daļēji ir no tā pasargāti, bet kā būs tālāk – laiks rādīs.
Neskatoties uz to, ka darba tirgū radies brīvo darba meklētāju pieplūdums, Rīgas patversme savā darbībā var saskarties ar darbaspēka trūkumu. Tas saistīts ar jau tā samērā nelielo personāla atalgojumu un vēl papildus ar darba algu „iesaldēšanu” valsts iestādēs un prēmiju likvidēšanu. Tāpēc šobrīd pilnvērtīgam darbam ar personālu ir būtiska nozīme. Lai darbinieki saglabātu gandarījumu un ilgstošu interesi par darbu, nepieciešami jauni stimuli, lai papildinātu tos, kuru dēļ darbinieks izvēlējies konkrētu uzņēmumu un amatu.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,98 €
Work pack Nr. 1133782
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register