Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:274153
 
Evaluation:
Published: 21.01.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 1 units
References: Not used
Extract

Vienmēr der atcerēties, ka ir iespējama divu veidu orientēta rīcība – „uzskatu ētika” vai „atbildības ētika”. Atbildības ētika prasa novērtēt savas rīcības paredzamās sekas, tās pārstāvis rēķinās ar cilvēkiem parasti piemītošajiem trūkumiem. „Uzskatu ētikas piekritējs jūtas atbildīgs tikai par to, ka nenodziest viņa uaskatu liesma, piemēram, protests pret sociālo netaisnību.”

Abiem ētikas veidiem nav iespējams atrast kopsaucēju vai no ētikas viedokļa noteikt to, kā kurš mērķis attaisnos kuru līdzekli.
Skaidrs ir tas, ka neviena ētika pasaulē nevar apiet to, ka „cēlo”mērķu sasniegšana ir bieži vien saistīta ar morāli, kura var radīt neparedzētas un bīstamas sekas.
„Ētisko problēmu specifiku politikā nosaka politisko savienību rokās esošais leģetīmās vardarbības līdzeklis, kas nosaka visu politisko problēmu savdabību.” Politiķiem rīkojoties, ko viņi arī dara, ar leģetīmās vardarbības līdzekli ir jārēķinās ar savas rīcības specifiskajām sekām. Ja kād vēlas ar varu nodibināt absolūto taisnību zemes virsū, tad ir nepieciešami līdzgaitnieki – „aparāts”, un aparātam nepieciešami iekšējie un ārēji stimuli, kas ir alga debesīs un virs zemes, bez tiem „aparāts”nefunkcionē. Lai ētiski leģitimētu atriebību, sagrābtu varu un laupījumu ļoti bieži subjektīvi godīga rīcība ir līdzeklis.
Neviens nevar dot nekādus priekšstatus par to, kad ir jāieņem uzskatu vai atbildības ētikas pozīcija. Galu galā sanāk, ka uzskatu un atbildības ētika papildina viena otru, izveidojot godīgu „politikai kā profesijai” derīgu cilvēku.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register