Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:275847
 
Evaluation:
Published: 03.10.2018.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
Extract

Sudraba kabinets
Sudraba kabinets, kas iekārtots blakus Rietumu galerijai, ir salīdzinoši neliels. Varētu pat teikt – tas ir drīzāk simbolisks, nekā faktisks. Tomēr šī ekspozīcija iezīmē ko ļoti būtisku – laiku, kad veidojās Latvijas valsts. Vienlaicīgi tas ir arī šī muzeja pirmsākums, kad daļa Valsts zelta fonda mākslinieciski vērtīgo darbu savu mājvietu atrada jaundibinātajā Valsts mākslas muzejā (1920). Vairāki no šiem priekšmetiem ir ziedojumi valstij. Lai arī sudrablietas pārsvarā ir senāku gadsimtu darinājumi, kopumā kabinets veltīts nacionālās pašapziņas pacēluma laikam 20. gs. sākumā.

Austrumu galerija
Austrumu galerija ir mājvieta muzeja apjomīgajai Tālo un Tuvo Austrumu mākslas kolekcijai. Tā izvietota bijušās Rīgas biržas kantora telpās, kas ir gaišas un mājīgas, un rosina uz personisku  sarunu ar mākslu. Telpas vairs neglabā atmiņas par savu sākotnējo noformējumu. Lai izceltu katra mākslas darba unikalitāti un formas skaistumu, neitralitātes princips ir ievērots arī stikla vitrīnu un fona materiālu izvēlē.

Muzejs var lepoties ar lielāko Austrumu mākslas kolekciju Latvijā un vienu no lielākajām Baltijā. Muzeja krājumā ietilpst vairākas Austrumu zemju tradicionālās kultūras meistardarbu kolekcijas, kas ekspozīcijā atspoguļo dažādus reliģijas un ikdienas dzīves aspektus. Plaši eksponēta, ir Japānas, Ķīnas, Indijas un Indonēzijas tradicionālā māksla. Austrumu galerijas seifā ir apskatāma apmeklētāju iecienītā Senās Ēģiptes mākslas ekspozīcija, iekļaujot Latvijā vienīgo ēģiptiešu mūmiju koka sarkofāgā.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1367678
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register