Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:282214
 
Evaluation:
Published: 17.04.2013.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Extract

Secinājumi
Veidojot projektu pirmo reizi saskāros ar aprēķiniem par elektroenerģiju, kā arī pirmo reizi ielūkojos elektroenerģijas patēriņa tabulā. Uzzināju elektrības cenu par 1 kWh, kā arī to, ka ir tādi tarifi. Šis bija kaut kas jauns un ļoti noderīgs, nākotnē, kad maksāšu elektrības rēķinus, noteikti atcerēšos, kā iemācījos aprēķināt cenu.
Rakstot projektu arī vairakkārt atcerējos par mūžīgo netikumu mūsu mājās – bieži tiek ieslēgta un atstāta gaisma istabās, kurās neejam pat vairākas stundas, visu dienu ir ieslēgts televizors, kuru pat neskatās, virtuvē vienmēr skan radio fonam un sāls lampa uz galda jonizē gaisu pat tad, kad neesam mājās. Vairākas reizes uzdevu sev jautājumu: Kā samazināt elektroenerģijas patēriņu? Tas ir pavisam vienkārši, galvenais ir par to atcerēties. Jau nedēļu izejot no mājas izslēdzu visas elektroierīces izņemot ledusskapi un plīti. Pēc aprēķiniem mana prognozētā summa par elektrību martā bija aptuveni Ls25, taču pēc skaitītāja sanāca summa Ls22,18. Tātad tas darbojas! Ietaupījums ir neliels, taču ja visi šādi atvienotu elektroierīces, mēs palīdzēju savai planētai, kas noteikti mūsdienās nav mazsvarīgi. Galvenais, lai taupītu elektrību – Neatstāt ieslēgtu gaismu un elektroierīces, kuras dotajā brīdī nav nepieciešamas, izejot no mājas atvienot elektroierīces, dodoties prom uz vairākām dienām atvienot visas elektroierīces, tā arī būs drošāk īssavienojumu gadījumos.
Projektā bija ieinteresēti arī mani vecāki, arī viņi ir sākuši izslēgt nevajadzīgo apgaismojumu un elektroierīces. Nekad īsti neesam interesējušies par ‘’zaļu’’ dzīves veidu, taču tagad mūsu interese ir mazliet pieaugusi, mēs palīdzam gan Zemei, gan sev, taupot elektrību.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1331588
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register