Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:285060
 
Author:
Evaluation:
Published: 16.03.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 1 units
References: Used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Extract

“…Mājsaimniecība ir persona vai personu kopa, ko saista radniecība vai citas personiskās attiecības, kas dzīvo vienā mājoklī un kopīgi sedz mājsaimniecības izdevumus, līdz ar to iedzīvotāju strukturēšanās mājsaimniecībās ir nozīmīgs faktors mājokļu pieejamības izvērtēšanā.1
Latvijā 2005.gadā uzskaitītas 905,6 tūkst. mājsaimniecību. Mājsaimniecības vidējais lielums bija 2.55 personas. Gan laukos, gan pilsētās visizplatītākās bija 1-2 personu mājsaimniecības – 56,7%...”2.
Var secināt, ka ar mājsaimniecību ir jāsaprot vienu personu vai vairāku personu kopu, kuras savstarpēji saista radniecības attiecības jeb citas personiskās attiecības. Mājsaimniecības locekļi dzīvo vienā mājoklī, un visi kopā sedz mājsaimniecības izdevumus, kas ir nozīmīgs faktors, kas ņemams vērā, izvērtējot mājokļa pieejamību katrai mājsaimniecībai.
Ir jāsecina arī tas, ka saskaņā ar statistikas datiem, 2005.gadā Latvijā tika uzskaitītas 905,6 mājsaimniecību. Katru no tām vidēji sastādija 2.55 personas, un visizplatītākas bija 1 vai 2 personu mājsaimniecības, kas manuprāt, ir „nepilnas ģimenes” bez bērniem.
„…Aplūkojot mājokļu pieejamību Latvijā svarīgi pievērst uzmanību tādiem faktoriem kā mājsaimniecību sadalījums pēc mājokļa veida, apdzīvoto istabu skaita un labiekārtojuma līmeņa…”3.
Šeit ir jāpiebilst, ka saskaņā ar 2005.gada statistikas datiem, visvairāk mājsaimniecību dzīvoja pilsētās, dzīvoklī daudzdzīvokļu mājā, pamatā divistabu dzīvoklī.
„…2005.gadā mājsaimniecības rīcībā esošais ienākums, vidēji sasniedza Ls 110 uz vienu mājsaimniecības locekli mēnesī. Visaugstākais ienākumu līmenis bija Rīgā, bet pārējos reģionos mājsaimniecību ienākumi bija zemāki par vidējo ienākumu valstī. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −8,48 €
Work pack Nr. 1136362
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register