Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:301058
 
Evaluation:
Published: 17.12.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Administratīvā atbildība iestājas, ja par pārkāpumiem pēc to rakstura, saskaņā ar spēkā esošajiem likumiem nav paredzēta kriminālatbildība. Kā viens no administratīvā soda veidiem, kas ierobežo personas tiesības, ir tiesību atņemšana ieņemt noteiktus amatus vai tiesību atņemšana uz zināma veida vai visu veidu komercdarbību.
Civiltiesiskās atbildības komerctiesībās galvenais uzdevums ir iespēju robežās novērst sekas, ko komercsabiedrībai, tās dalībniekiem/biedriem un kreditoriem ir izraisījusi tās amatpersonu neatļauta darbība. Gadījumos, kad neatļautas darbības sekas ir mantas samazinājums, mantisks kaitējums, personai ir jāatlīdzina zaudējumi tiešā mantiskā samazinājuma un atrautās peļņas atlīdzības veidā (Torgāns, K., 2006).
Apkopojot visu iepriekšminēto, autore secina, ka kā ikvienai rīcībai, arī rīcībai komercdarbībā pastāv tiesiskais regulējums, kas nosaka atbildību un sodus. Mūsdienu globalizācijas apstākļos plašais un atvērtais tirgus biedē ar saviem apjomiem un šķietamo tirgus dalībnieku neaizsargātību. Svarīgākais, kā sevi pasargāt, veicot darījumus starptautiskā vidē, ir laikus atrunāt atbildības robežas un apjomus, kā arī iespējamo strīda risināšanu, visus šos svarīgos jautājumus iekļaujot komerclīgumā. Pieļaujot darījumu bez līguma, tirgus dalībnieks pats pakļauj sevi riskam, ka otra puse var rīkoties prettiesiski un izmantot šo darījuma partnera nevērību savās, iespējami savtīgās interesēs. Kā vēsta sens sakāmvārds: „Sargi sevi pats, un tad ari Dievs tevi sargās”.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register