Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
11,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:306998
 
Author:
Evaluation:
Published: 09.06.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Būtisks kaitējums KL 317.-319.p. kontekstā. Noziedzīga nodarījuma rezultātā nodarīts:
1) ievērojams mantiskais zaudējums (nodarījuma izdarīšanas brīdī pārsniedz 5 tai laikā Latvijas Republikā noteikto minimālo mēnešalgu kopsummu) un
2) apdraudētas vēl citas ar likumu aizsargātās intereses un tiesības vai
3) citu ar likumu aizsargātām interešu un tiesību apdraudējums ir ievērojams.
Satversmē garantēto tiesību aizskārums katrā ziņā atzīstams par personas tiesību un interešu ievērojamu aizskārumu likuma "Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību" 23.panta izpratnē (Latvijas Republikas Augstākās Tiesas Senāta Krimināllietu departamenta 01.09.2008. lēmums lietā SKK-351/2008).

Kukuļošana - kukuļņemšana, kukuļdošana, kukuļa piesavināšanās, starpniecība kukuļošanā.
Kukuļa priekšmets - materiālās vērtības, mantiska vai citāda rakstura labumi - Latvijas Republikas Augstākās tiesas plēnuma 1993.gada 21.jūnija lēmuma Nr.8 "Par tiesu praksi kukuļošana lietās" 6.p. - nauda, finanšu instrumenti, pārtikas produkti, rūpniecības preces, dažāda rakstura pakalpojumu, tiesības uz mantu, noguldījumi uz kukuļņēmēja vai viņa ģimenes locekļu vārda, fiktīva pirkšanas-pārdošanas vai dāvinājuma līguma noformēšana, nepamatota prēmiju vai pabalstu izmaksāšana, tīša paspēlēšana azartspēlēs kukuļņēmēja labā, iesaistīšana izdevīgā darbā, dāvana kukuļņēmēja vai kādas citas personas interesēs, preču uzpirkšana par paaugstinātām cenām kukuļņēmēja vai kādas citas personas interesēs, preču uzpirkšana par paaugstinātiem procentiem, prettiesiska valsts daļas samazināšana kopuzņēmumos, nodokļa nelikumīga samazināšana u.t.t.

KL 320.p. 1.d. kukuļņemšana - kukuļa pieņemšana, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu pieņemšana, ko izdarījusi valsts amatpersona pati var ar starpnieku. Par kādu jau izdarītu likumīgu vai nelikumīgu darbību vai pieļautu bezdarbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, izmantojot savu dienesta stāvokli, neatkarīgi no tā, vai pieņemtais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai. Kukulis - pateicība.
2.d. kukuļa vai tā piedāvājuma pieņemšana, ko izdarījusi valsts amatpersona pati vai ar starpnieku pirms kādas likumīgas vai nelikumīgas darbības izdarīšanas vai neizdarīšanas kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, izmantojot savi dienesta stāvokli, neatkarīgi no tā, vai pieņemtais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai. Kukulis - uzpirkšana.

KL 323.p. kukuļdošana - kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, nodošana vai piedāvāšana personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību, kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, neatkarīgi no tā, vai nodotais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai. No šī panta 1.d. izslēgti vārdi "ja piedāvājums pieņemts" 13.12.2012.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −9,99 €
Work pack Nr. 1348680
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register