Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
  • Klusēšana kā neverbālās saskarsmes izpausme, tās nozīme interpersonālajā un publiskajā komunikācijā

     

    Research Papers4 Psychology

0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:320690
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.04.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Not used
Extract

Neverbālā saskarsme ir saskarsme bez vārdiem. Atšķirībā no valodas un runas, kas saistītas ar apziņu, neverbālā saskarsme ir saistīta ar psihes bezapziņu. Tieši tāpēc neverbālie saskarsmes līdzekļi ir daudz svarīgāki un ietekmīgāki nekā daiļrunīgu vārdu plūsma.
Etiķetei piemīt paralingvistiskie un ekstralingvistiskie elementi, kas rod vietu runas plūdumā, bagātina un paplašina tās iespējas. Tradicionāli paralingvistikai pieskaita runas tonalitāti, tembru, vokalizāciju utt. Savukārt pie ekstralingvistiskas min runas skaļumu, tempu, skaņas un trokšņus bez patstāvīgas nozīmes un klusēšanu. Turklāt nav īsti izšķirts, vai klusēšana ir neverbālās saskarsmes forma vai uzskatāma par vārdiskās saskarsmes īpašu paveidu.
Šajā darbā analizēšu, kādi ir klusēšanas veidi, to atšķirības, un kā tie iekļaujas verbālajā komunikācijā. Uzsvars būs uz oratora prasmi pareizi ieturēt pauzes savā runā, lai klausītājam atvieglotu galvenās domas uztveršanu.
Kopš antīkās pasaules laikiem retorika tiek uzskatīta par pārliecināšanas mākslu. Toties mūsdienās retorika ir plašs, komplekss jēdziens, kurā ļoti svarīga ir prasme pārliecinoši argumentēt un spēja izteiksmīgi runāt ne tikai publisku monologu laikā, bet prast savu viedokli pierādīt dažādos dialogos, diskusijās, debatēs, lietišķajās sarunās.
Oratora mākslā svarīgi ir: kas runā, ko runā un kam runā. Klausītājam jābūt galvenajai personai šajā ķēdes posmā. Tomēr diezgan bieži ir gadījumi, kad runātājs runā vai kādu citu iemeslu dēļ ir spiests runāt pats sev vai tukšumam.

Klausīšanās ir cilvēka psihofiziska spēja koncentrēties, uztvert un saprast informāciju atbilstošā laika sprīdī. Šī spēja prasa gan klusēšanu, gan klusumu, taču klausīšanās būtība ir dzirdētās informācijas uztveršana. Tā veido priekšnosacījumus rezultatīvam dialogam un tajā iekļautās informācijas uztveršanai.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1123730
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register