Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:329960
 
Evaluation:
Published: 01.04.2008.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija    3
  Ievads    4
1.1.  Grupas dibināšana    5
1.2.  Sastāva maiņa    6
1.3.  Koncertturnejas    7
1.4.  Vienmēr būs dziesma. Līvu dziesma    8
2.  Personības    10
2.1.  Ēriks Ķiģelis    10
2.2.  Juris Pavītols    11
2.3.  Ainars Virga    12
2.4.  Jānis Grodums    13
2.5.  Tomass Kleins    14
2.6.  Dainis Virga    15
2.7.  Igo Fomins    16
2.8.  Vilnis Krieviņš    17
3.  Sniegumi    18
3.1.  “Līvu” un Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts    18
3.1.1.  Atsauksmes no skatītaju puses    19
3.2.  “Liepājas stāsts”    20
3.2.1.  Atsauksmes no skatītaju puses    21
3.3.  “Rock’n’roll visām paaudzēm”    22
3.3.1.  Atsauksmes no skatītaju puses    23
3.4.  “Līvu” koncerts Londona    24
4.  Pētījums    25
4.1.  Aptauja    25
  Secinājumi    36
  Izmantotie informācijas avoti    37
  Pielikums    38
Extract


1.1.Grupas dibināšana.


Grupa “Līvi” parādās Liepājā jau septiņdesmito gadu pirmajā pusē, kad šo nosaukumu oficiāli iemanto Jura Pavītola toreizējais sastāvs, kas gan drīz vien pajūk.Grupa, kuras dēļ šis vārds noteiktā laika posmā uzlūkojams ja ne par latviešu roka sinonīmu, tad simbolu gan, radās 1976.gadā, daudz pieredzējušajam Pavītolam iepazīstoties ar sešus gadus jaunāko Ēriku Ķiģeli, kurš jau iemantojis vietējā ekstrēmista slavu.Viņi abi ir apņēmības pilni radīt savu latviešu roku, tāpēc jaunajā Metalurga kūltūras pilī dibina grupu, kompānijā pieņem Pavītola sievu Ingrīdu, ”2xBBM” veterānu Krūziņu un Grodumu. Pirmie gadi aizrit spēlējot dejas, paretam koncertus.Tajos skan, galvenokārt, Pavītola rakstītas un Pavītola dziedātas, apcerīgas un žēlas dziesmas, kā arī pa kādai dinamiskai Ķiģela kompozīcijai.
1984.gadā aiziet Pusbarnieks.Šis zaudējums vēl nav sāpīgs, toties dunča dūriena vērtība ir Igo aiziešana – viņš jau iepriekš arvien vairāk uzmanības veltī savai jaunajai grupai “Liepājas kvartets”. Ķiģelis jau kopš 1984.gada beigām gatavo viņam maiņu – agrāko grupas “Neptūns” solistu Aivaru Brīzi. Taču mēnesi vēlāk pārējiem pilnīgi negaidīti Igo pēdās uz “Liepājas kvartetu” aiziet arī Krieviņš(“Remix”) un Šterns(“Varavīksne”). Tas daudzu uztverē ir grupas gals, taču atlikušie “Līvi” ar Ķiģeli priekšgalā tā nedomā un, sameklējuši jaunus domubiedrus – Guntaru Mucenieku (taustiņi) un Valdi Štarku (bungas) – mēģina atkal visu no sakuma.
1985.gada rudenī, kad jau nospēlēts pirmais koncerts,viņi piedzīvo vēl smagāku zaudējumu par visiem iepriekšējiem – autoavārijā iet bojā Ēriks Ķiģelis. Pārējie atkal nonākuši bezcerīgajā izejas punktā, meklē jaunu līderi (tiek izteikti piedāvājumi Jurim Kulakovam un citiem), līdz izšķiras par senu paziņu, 21 gadu veco ģitāras virtuozu Ainaru Virgu (“Neptūns”) un (“Liepājas kvartets”).
1991.gadā, kad Ainars Virga dodas uz ASV, lai iesaistītos projektā “Rīga”, palikušie piedalās citos projektos un grupās. Pēc neliela pieklusuma “Līvi” atkal savācas kopā un sevi piesaka kā nacionālā roka nemirstīgo dinozauru. Apstiprinājums tam ir koncerti Dānijā, Vācijā, Anglijā un, protams, nekad nebeidzamā Latvijas turneja – šķiet Latvijā nav tādas pilsētas, kurā “Līvi” nebūtu spēlējuši vismaz reizes sešas.
1999.gadā “Līvi” bez tradicionālās Dānijas klubu turnejas un vasaras festivālu koncertiem izmēģina spēkus neierastākā ampluā, piedaloties lielas formas darbu atskaņojumos – Jura Kulakova “Mateja pasija” un Jāņa Lūsēna rokoperas “Kaupēn, mans mīļais” izrādes, kas nemainīgi pilnās zālēs norit vienlīdz sajūsminātas publikas un kritikas priekšā. “Līvi” ir gatavi jaunai tūkstošgadei un Latvijā par to vairs neviens nešaubās.Grupas vēsture, kas vienmēr bijusi negaidītu kritienu un strauju pacēlumu pilna, rāda, ka līdz šim katram bēgumam sekojis paisums.Savā ilgajā mužā viņi grāvuši daudzus stereotipus un aizspriedumus un rādījuši gaismu daudziem sekotājiem, paši palikdami nepārspēti. Galu galā tā ir grupa, bez kuras vairāk nekā bez jebkuras citas nav iedomājama latviešu roka vakardiena un šodiena. Senā leģenda ir dzīva joprojām, taču tā gaida turpinājumu.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,48 €
Work pack Nr. 1122474
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register