Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:333847
 
Evaluation:
Published: 04.10.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 14 units
References: Used
Extract

Tehnoloģiskie faktori
Tehnoloģiju vide ekoloģisko preču tirdzniecību ietekmē netieši. Tā kā preču un produktu ražošana ekoloģiski prasa lielākos līdzekļus nekā ražošana, pievienojot dažādas ķimikālijas, tad likumsakarīgi ir arī tas, ka cena šīm precēm būs augstāka. Ekoloģisko preču ražotājiem nākas ieguldīt daudz līdzekļu, jaunu, videi un cilvēkam draudzīgāku tehnoloģiju izstrādē un ieviešanā. Piemēram, „Tukuma piens” jaunas ekoloģisko produktu līnijas izveidē investēja 35’000 Ls, kas arī tiešā veidā ietekmē šo produktu cenu.
Jāsaka arī, ka, lai produkts vai prece iegūtu tiesības saukties par ekoloģisku, arī ir jāiegulda daudz līdzekļu un jāiziet ļoti stingras pārbaudes, kas prasa ilgāku laiku.
Marķējums tiek piešķirts, ņemot vērā nozīmīgākos ietekmes uz vidi veidus, kā arī ekoloģiskos rādītājus. Ekomarķējuma piešķiršanas kritērijiem atbildīs tikai preces, kuras vismazāk ietekmē vidi (apmēram 10–20 % izstrādājumu). ES ekomarķējums pašlaik attiecas uz tīrīšanas līdzekļiem, iekārtām, papīra izstrādājumiem, apģērbu, mājai un dārzam paredzētiem ražojumiem, ziežvielām un tādiem pakalpojumiem kā tūristu izmitināšana. Pārskatītās prasības par ES ekomarķējumu mazinās birokrātiju, un tiks vienkāršoti kritēriji uzņēmumiem, kas iesniedz pieteikumu marķējuma saņemšanai. [5.]
Visa šī lielā birokrātija, augstās tehnoloģiju cenas un stingrās ražošanas prasības arī palielina galaprodukta cenu, tādā veidā radot risku samazināties patērētāju skaitam, kuri var atļauties šīs preces lietot ikdienā.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,98 €
Work pack Nr. 1356502
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register