Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:390507
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.04.2013.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

SMARŽA:
Dažiem vīniem ir ļoti izteikta un bagāta smarža, citiem – mazāk aktīva, tādēļ vīnu glāzē saskalo, dodot dzērienam saskarties ar gaisu.
Vīnu nav ieteicams ilgstoši, intensīvi ostīt, bet gan vīna glāzi saskalināt un tad spēcīgi, īslaicīgi ieelpot aromātu un ar dažu sekunžu pārtraukumu atkal var ieelpot no jauna.

Francūži smaržas noteikšanai vīnā izmanto terminu “le nez”(tulkojumā – deguns), smaržas niansu precizēšanā:
Aromāts – apzīmē smaržas, kuras radušās vīnogu rūgšanas periodā(spēcīgas, “augļainas” smaržas, sastopamas jaunos vīnos)
Buķete – raksturo smaržas, kuras attīstījušās vīnam nobriestot ozolkoka mucās vai stikla pudelēs
“le nez” – smaržas, kuras mainās un var sajust atkarībā no vīna izturēšanas(vecuma), vīnogu šķirnes, vīna izcelsmes vietas un vīna kvalitātes

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register