Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:398249
 
Author:
Evaluation:
Published: 10.11.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

Lai poliarhija spētu pastāvēt Dāls uzsver divas galvenās lietas, kas saistītas ar militāro un policiju organizētību un subkultūrām. Pirmkārt, lai neatkārtotu vēstures kļūdas par militārā režīma iestāšanos, militārajām un policijas organizācijām ir jāatrodas kāda civilā pakļautībā. Savukārt civilajiem, kuri kontrolē militāro darbību pašiem ir jābūt kādas poliarhiskas institūcijas pakļautībā. Tādejādi veidojot pilnīgu kontroli par militāro sektoru.
Otrkārt, lai arī poliarhijai ir laba vide dažādu organizāciju, ekonomisko apvienību un arodbiedrību veidošanai, kas pilnveido cilvēku dzīvi, vienveidīgākai sabiedrībai ir lielākas noslieces uz poliarhiju. Tomēr R. Dāls vienveidību neuztver no ekonomiskā, interešu vai izglītības viedokļa, bet gan no subkultūrām. Pamatojot, ka sabiedrībās, kurām raksturīga reliģiskā, etniskā, valodas, rases vai piedzīvotās vēstures daudzveidība, ir tendence uz diskrimināciju un līdz ar to mazākas iespējas uz poliarhiju. Poliarhijas ir daudz reiz raksturīgāka hegemonam valstīm. No kā var secināt, jo vienveidīgāka sabiedrība, jo tajā ir vairāk kopīgu raksturiezīmju, jo tā vairāk sliecās uz poliarhiju.
Secinot, poliarhija ir reprezentatīva demokrātija, kur pārvaldi ievēl tauta, katram iedzīvotājam ir tiesības piedalīties vēlēšanās, tikt ievēlētam, brīvi izpaust savu viedokli, iegūt neatkarīgu un alternatīvu informāciju, kā arī apvienoties politiskās un nepolitiskās organizācijās. Ir vairāki faktori, kas atšķir poliarhiju no nepoliarhijas, taču svarīgākais lai saglabātu poliarhiju ir kontrole pār militārajiem spēkiem un vienlīdzības nodrošināšana.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,48 €
Work pack Nr. 1350267
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register