Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:406699
 
Author:
Evaluation:
Published: 10.10.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 1 units
References: Not used
Extract

Kā līnijveida objekts tika izdalīta arī vienīgā publiski pieejamā krastmala apkaimē. Šī ir viena no skaistākajām vietām apkaimē, ar skatu uz Daugavu un kuģu ceļu. Taču šeit ainavu nepievilcīgu padara betona bluķi un liels atkritumu daudzums gar ūdensmalu. Piekrasti būtu nepieciešams arī labiekārtot, tāpēc pagaidām šī vieta kartē ir iezīmēta arī kā problēmteritorija.
Kā punktveida objekti tika iezīmētas gan nozīmīgas ēkas, gan arī plašākas teritorijas. Piemēram, kultūras pils „Ziemeļblāzma” ir nozīmīgs objekts kultūrvēsturiskā ziņā, bet tās apkārtne ir nozīmīga atpūtas vieta. Lielākā daļa iedzīvotāju uzskata šo vietu par Vecmīlgrāvja vizītkarti.
Vietas, kur blakus atrodas vairāki veikali un pakalpojumu vietas, tika atzīmētas kā laukumveida objekti, jo šeit ir grūti izvērtēt kāda viena objekta nozīmīgumu. Kā laukumveida objekti tika izdalītas arī problēmteritorijas, kuras būtu nepieciešams sakārtot:
1) Telpa poligona centrālajā daļā – šī telpa pārsvarā tiek izmantota kā koridors. Pēc intervijām ar vietējiem iedzīvotājiem, tika secināts, ka cilvēki šeit jūtas nedroši un cenšas pēc iespējas ātrāk šķērsot šo telpu, ejot uz skolu vai uz staciju. Nedrošuma sajūtu, iespējams, rada tukša slimnīcas ēka, kurā nav logu.
2) Telpa poligona DA daļā – šajā telpā atrodas vecas dzīvojamās ēkas, kas tika būvētas vēl pirms 1.pasaules kara un atgādina kazarmas. Ap šīm mājam stāv veci saimniecības šķūnīši, ārā žāvējas drēbes, tiek zāģēta malka. Nesakoptības sajūtu rada arī lielā bedre, kurā ir garāžas. Kopumā šī ainava atgādina geto rajonu, tāpēc šeit arī rodas nedrošuma sajūta.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,48 €
Work pack Nr. 1356642
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register