Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:423068
 
Evaluation:
Published: 26.04.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

SECINĀJUMI

Tiesisks darījums ir atļautā kārtā izdarīta darbība tiesisku attiecību nodibināšanai, pārgrozīšanai vai izbeigšanai. Bet ne katra darbība, kura ir vērsta uz tiesisku attiecību nodibināšanu, pārgrozīšanu vai izbeigšanu, ir atzīstama par tiesisku darījumu. Kā zināms ir iespējami arī prettiesiski darījumi, kas formāli ir vērsti uz tiesisku attiecību dibināšanu, grozīšanu vai izbeigšanu. Šādus darījumus sauc par spēkā neesošiem darījumiem.
Kā zināms katrā tiesiskā darījumā vērā jāņem dalībnieki, prikšmets, gribas izteikums, sastāvdaļas un forma. Šīs lietas ir tie faktori, kuri jāņem vērā vērtējot darījuma juridisko spēku. Vērtējot darījumu jānoskaidro vai vai maz tā dalībnieki bija tiesīgi slēgt konkrēto darījumu, vai dalībnieku griba ir izteikta brīvi, atbilstoši viņu iekšējai gribai, cik tiešs un likumīgs ir darījuma priekšmets, vai konkrētais priekšmets nav aizliegts vai ierobežots, vai darījumā ir visas nepieciešamās sastāvdaļas un vai ir ievērotas likuma prasības un dalībnieku vienošanās par darījuma formu.
Jebkurš darījums rada izmaiņas tā dalībniekutiesībās vai pienākumos. Darījums, ar kuru ir nodibināta saistība, var izbeigties ar tā izpildījumu vai uz cita pamata. Bet, ja kāds no dalībniekiem tajā vēlas kaut ko grozīt jau esošās attiecībās, tad to var izdarīt ar kādu citu darījumu, piemēram, vienojoties, par to, ka var grozīt līguma atsevišķus punktus.
Rakstot referātu interesantākais likās tieši par gribas izteikuma īstumu, jo, piemēram, vienpusējam gribas izteikumam jābūt pārliecinošam un īstam, savukārt, ja ir vairākas puses, tad gribas izteikumam ir jābūt saskanīgam, kas nozīmē to, ka jābūt vairāku gribas izteikumam. Pats interesantākais, manuprāt, ir tas, ka darījums var notikt arī klusējot. Gribu var izteikt vai nu noteikti, vai klusējot. Gribu var izteikt vai nu ar vārdiem, mutiski vai rakstiski, vai ar zīmēm, kam ir vārdu nozīme.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1331921
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register