Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:436596
 
Author:
Evaluation:
Published: 05.12.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
2011 - 2015 years
Extract

TAP izbeidz tiesa pēc parādnieka vai administratora pieteikuma, kā arī pēc savas iniciatīvas. Tiesa pēc savas iniciatīvas procesu izbeidz, ja plāns nav saskaņots 2 mēnešu laikā no TAP ierosināšanas dienas ar kreditoru vairākumu vai plāns neatbilst likumā noteiktām prasībām.
Administrators iesniedz tiesai juridiskas personas maksātnespējas procesa pieteikumu, vienlaikus lūdzot izbeigt TAP , ja parādnieks nav veicis likumā noteiktās darbības vai sniedzis nepatiesu informāciju, nepilda TAP plānu un nav iesniedzis grozījumus, kā arī ja pārkāpj noteiktos rīcības ierobežojumus.
Parādnieks iesniedz tiesai maksātnespējas procesa pieteikumu, vienlaikus lūdzot izbeigt TAP, ja nespēj nokārtot plānā noteiktās saistības. Kā arī parādnieks iesniedz tiesai pieteikumu par TAP izbeigšanu, ja ir izpildījis TAP plānu. Pēc TAP plāna izpildīšanas un TAP izbeigšanas parādniekam un tā kreditoriem noteiktie rīcības ierobežojumi tiek atcelti, parādnieks ir nokārtojis savas parādsaistības un sekmīgi turpina uzņēmējdarbību.
Aplūkojot statistikas datus par kopējo ierosināto TAP lietu skaitu laika posmā no 2011.gada janvāra līdz 2015.gada decembrim (ieskaitot) vērojama tendence skaita pieaugumam (2011.gadā – 71, 2012.gadā – 112, 2013.gadā – 154, 2014.gadā – 203, 2015.gadā – 134). Taču ne visas ierosinātās lietas tiek apstiprinātas un īstenotas, daļai no tām tiek noraidīts tiesiskās aizsardzības procesa pieteikums (futbola klubs „Skonto”), process tiek izbeigts, jo TAP pasākumu plānu nav atbalstījis Maksātnespējas likuma 42.panta 3.daļā noteiktais kreditoru vairākums (SIA „Baltic Taxi”, uzņēmums „Liepājas osta LM”), tiek pasludināts maksātnespējas process, jo parādnieks ilgāk nekā 30 dienas nav pildījis TAP pasākumu plānu un tiesai nav iesniedzis šī plāna grozījumus ( A/S Liepājas metalurgs”). (Maksātnespējas reģistrs,statistika,2016).

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register