Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
  • Administratīvās tiesības kā pastāvīga publisko tiesību nozare

     

    Research Papers6 Law

1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:445953
 
Evaluation:
Published: 13.07.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads    1
2.  Administratīvo tiesību attīstība    2
3.  Administratīvo tiesību būtība    3
4.  Administratīvo tiesību priekšmets    4
5.  Administratīvo tiesību avoti    5
Extract

Izvēlejos šo tēmu tādēļ, jo velējos vairāk uzināt par administratīvajām tiesībām kopumā. Savā darbā es aplūkošu administratīvo tiesību zinātni, nozari. Kā arī centīšos jūs iepazīstināt ar administratīvo tiesību funkcijām, to saikni ar citām tiesību nozarēm.
Administratīvās tiesības vēsturiski radās līdz ar valsti. Valsts attīstība sekmēja administratīvo tiesību attīstību un tās kalpoja valsts un sabiedrības savstarpējo attiecību regulēšanai. Valsts noteica administratīvās tiesības, bet arī tiesības noteica valsts virzību.
Administratīvās tiesības kā sabiedrisko attiecību regulātors visās valstīs ir ieņēmušas un turpina ieņemt vienu no vadošajām vietām citu tiesību nozaru vidū. Pēc manām domām tas ir objektīvi nosacīti, jo nav citas iespējas, kā realizēt likumdevēja gribu, kas izteikta likumos. Tikai, izpildot likumos paredzēto, proti, realizējot izpildvaru, ir iespējams sakārtot attiecības, lai nodrošinātu valsts, sabiedrības un individa attistību tiesiskā valstī.
Administratīvo tiesību zinātnes sasniegumi valstī vienmēr tieka izmantoti tiesību aktu pilnveidei. Reālās dzīves nosacījumi kontekstā ar pētijumiem juridiskās zinātnēs deva pamatu stabilam tiesību iedalījumam-vispārejās administratīvajās tiesībās un speciālās administratīvajās tiesībās, kuras ar valsts izpildvaras palīdzību reglamentē un nokārto sabiedrības iekšējās kārtības un labklājības jautājumus.
Kaut arī pēc neatkarības atgūšanas ir pagājuši vairāk nekā 10 gadi, Latvija vēl joprojām pārdzīvo pārejas periodu uz demokrātiju, notiek pāreja no komandu ekonomikas uz brīvā tirgus ekonomiku. Saeima ir pieņēmusi virkni likumu, kuriem jāvirza Latvija demokratizācijas un brīvā tirgus ekonomikas virzienā. Es domāju, ka tas nav tik viegli sasniedzams, būtiski neizmainot sabiedrības vadības sistēmu, ietverot tajā valdības un tai padoto iestāžu mērķus un funkcijas, kā arī personālu un tā sagatavošanas sistēmu, valsts un pašvaldību institūciju pāraudzību un sadarbību ar nevalstiskām organizācijām un iedzivotājiem.
Demokratizācija un stabila tirgus ekonomika nevar tikt realizēta bez atbilstošas stabilas publiskās parvaldes insticionālās un funkcionālās sistēmas. Lai sekmīgi notiktu valsts pārvaldes reformas(tiesību reformas), ir jābut atbilstošai politiskai, juridiskai, ekonomiskai un sociālajai videi. Tiesību aktu sistēmai jāveicina tās, jāsakārto un jāievirza sabiedrības likumisko interešu nodrošināšanai. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1190612
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register