Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:514921
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.04.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Olimpiskās spēles senatnē bija svētki par godu dievam Zevam. Tās aizsākās olimpijā 776. g. p. m. ē. Tās notika reizi četros gados līdz pat 394. gadam mūsu ērā, kad, cīnoties pret pagānu kultiem, tās aizliedza Romas imperators Teodosijs I.
Sacensību lietie sviedri bija ziedojums un velte Olimpijas Zevam, jo arī viņš pēc uzvaras pār titāniem bija sarīkojis dievu sacīkstes skriešanā. Tieši tāpēc arī Olipisko spēļu dalībnieki pašā sākumā sacentās tikai skriešanā, bet spēļu ziedu laikā tās turpinājās piecas dienas un sacensības notika daudzos sporta veidos, arī dūru cīņā un braukšanā ar kaujas ratiem.
Olipiskajās spēlēs bija tiesības piedalīties vienīgi grieķu polisu brīvajiem pilsoņiem, sacensības nebija domātas arī sieviešu acīm. Sievietēm bija pašām savas spēles Spartā par gadu dievietei Hērai- Zeva sievai.
Sportisti, kas startēja kaili, demonstrēja ne vien savu fizisko sagatavotību, bet arī morālo tīrību, jo zibeņmeša Zeva kultu nekas nedrīkstēja apēnot.
Uzvarētāji saņēma olīvu zaru vai lauru vainagu Delfos, bet tiem, kuri bija šīs balvas saņēmuši trīs reizes pēc kārtas, bija atļauts Zeva birzī uzstādīt savu skulptūru. Pašu galveno gandarījumu sagādāja savas polisas pilsoņu godpilnā attieksme, cieņas apliecinājumi un dažādas priekšrocības. Šāds cilvēks Senajā Grieķijā varēja justies patiesi laimīgs.
Olipiādei bija ļoti liela nozīme. Tās laikā tika pārtraukti kari, un vēl to lielo nozīmi raksturo tas, ka ar olipisko spēļu sākumu grieķiem saistījās gadu skaitīšana.…

Author's comment
Editor's remarks
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1113721
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register