Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:606370
 
Evaluation:
Published: 21.10.2015.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Used
Extract

Kalo piemīt oriģinalitāte un novatorisms ne tikai sižetu izvēle, bet izpildījuma tehnikā. Viņš galvenokārt strādā ofortā, reizēm kombinējot to ar gravīru. Kalo maniere brīva un daudzveidīga, viņa estampi parasti izceļas ar lielu gleznieciskumu un gaismēnas pāreju intensitāti.
Pēc pārbraukšanas dzimtenē meistara māksla kļūst arvien nopietnāka un saturīgāka. Daudzas šā laika kompozīcijas veltītas tautas dzīvei un liecina par Kalo demokrātismu, īstenības tumšo pušu asu uztveri („Nabagie un mirstošie” u.c.). Kalo daiļrades vēlīnā perioda galvenie darbi ir divas sērijas – „Lielās un Mazās kara šausmas” (17.gs. 30.g.), kas darinātas Trīsdesmitgadu kara notikumu ietekmē; it īpaši lielu ietekmi uz mākslinieku atstājis franču karaspēka iebrukums viņa dzimtajā Lotringa. Ar lielu dramatismu un izteiksmību meistars rāda laupīšanas, spīdzināšanas, asiņainas izrēķināšanās ainas – visas nelaimes, ko karš vienkāršajai tautai, īstajam viņa grafikas sēriju varonim. Kalo humānistiskajam un demokrātiskajam kara tematikas traktējumam tā laika mākslā neko līdzīgu nevar atrast.
Savas daiļrades vēlīnajā periodā Kalo pievērsās arī ainavām, kurās pārliecinoši atveidoja telpas un gaisa perspektīvu („Jaunais tilts Parīzē”). Kalo reālistiskajiem dabas attēlojumiem ir svarīga nozīme franču ainavas žanra attīstībā.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register