Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:612968
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.11.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Valdības plaša stratēģija pret bezdarbu ir jauns izaugsmes ceļš, (NGP) dokumentā izveidota 2010. gadā ar ekonomiskās attīstības ministrijas. Mērķis ir līdz 2020. gadam izveidot 5 miljonus darbavietu, mājokļu, veidot lauksaimniecības un infrastruktūras attīstību un tūrismu, kā arī zaļās ekonomikas izaugsme. Ir ierosināti vairāki noteikumi, lai stimulētu pieprasījumu pēc darbaspēka (palielinot ekonomikas izaugsmi), uzlabot darbaspēka piegādi (ar labāku izglītību un prasmes attīstība), un, lai stiprinātu darba tirgu, lai nodrošinātu efektīvu saskarni starp darba devējiem un darba meklētājiem.
Darba pieprasījuma prioritāte tika piešķirta iniciatīvām. Jaunatnes nodarbinātības subsīdija ir ierosināta lai mudinātu darba devējus pieņemt darbā jauniešus, kurus viņi, iespējams, citādi nevar pieņemt darbā pieredzes trūkuma dēļ. Pieredzes un apmācības ieguva subsidētā darba laikā tādēļ, labumu guvējiem uzlabotu ilgtermiņa izaugsmes iespējas. Daļa organizētu darbavietu, tomēr pauda bažas, ka shēma varētu negatīvi ietekmēt darba ņēmējus.
Nodarbinātības fonds ir paredzējis atbalstīt projektus, kas var radīt lielu skaitu darbavietu, jo īpaši gados jauniem darbiniekiem. No 50000 līdz 100000 darbavietu ir izveidots vidējā termiņā. Sabiedrisko darbu programma tiek paplašināta, balstoties galvenokārt uz infrastruktūras attīstību, kā arī sociālo, vides un kopienas projektos kopā ar dažādām valdības iestādēm, pašvaldībām un "partner organizācijām", ar mērķi radīt aptuveni 800 000 īstermiņa darba vietām starp 2011. un 2012. gadu. Tas ir papildināts ar Kopienas darba programmu, eksperimentāla iniciatīvu sniegt " darba drošības tīklu ".
Attiecībā uz darbaspēka tirgus iniciatīvam, Darba departaments paredz paplašināt Valsts darba pakalpojumus, ieskaitot darba meklētāju reģistrāciju un prakses iespējas, saskaņojot pakalpojumu, pieteikšanās uz apmācības un karjeras informāciju. Debatēs par Darba likumu uzskata, ka pārāk stingrs likums vainojams lielajā bezdarbā, jo uzņēmumi ir it kā vēlējusies nolīgt darbiniekus bez pietiekama elastīguma. Nacionālā attīstības plāna projekta vīzija 2030. gadam piedāvā virkni darba tirgus reformu, lai veicinātu strauju jaunu darba vietu radīšanu, vienlaikus veicinot valsts starptautisko konkurētspēju.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register