Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
14,20 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:617134
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.12.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Šūnbetonam ir daudz veidu. Tos klasificē pēc poru iegūšanas paņēmieniem, saistvielu veidiem, cietēšanas apstākļiem un lietojuma.
Atkarībā no porainās struktūras veidošanas paņēmieniem izšķir gāzbetonus un putubetonus.
Pēc izmantoto saistvielu veidiem šos betonus iedala portlandcementa gāzbetonos un putubetonos; gāzsilikātu un putusilikātu betonos, kuru izgatavošanā izmantoti gaisa kaļķi; sārņu gāzbetonos un putubetonos, kuros izmantotas sārņu saistvielas ar cietēšanas aktivatoriem; ģipša gāzbetonos un putubetonos.
Atbilstoši silīcija dioksīda komponenta veidam izšķir divas šūnbetonu grupas. Pie pirmās grupas pieder gāzsilikātu betoni, putubetoni un citi betoni, ko iegūst, izmantojot maltas smiltis. Otrajā grupā ietilpst pelnu gāzsilikātu betoni, pelnu gāzbetoni, pelnu putubetoni un citi betoni, kuru izgatavošanā smilšu vietā lietoti termoelektrostaciju kurināmā aiznesas un pelni.
Atkarībā no cietēšanas apstākļiem izšķir autoklavētās un neautoklavētās cietēšanas šūnbetonus.
Pēc lietojuma izšķir šādus šūnbetonu veidus:
• siltumizolācijas šūnbetoni, kuru tilpummasa gaissausā stāvoklī ir mazāka par 500 kg/m³ un kurus izmanto siltumizolācijas un akustisko plātņu, čaulu un citu izstrādājumu izgatavošanai;
• konstruktīvie siltumizolācijas šūnbetoni, kuru tilpummasa ir 500...900 kg/m³ un stiprība sasniedz 5...7,5 MPa un kurus izmanto norobežojošās ēku konstrukcijās;
• konstruktīvie šūnbetoni, kuru tilpummasa ir 900...1200 kg/m³ un kurus lieto nesošajās būvkonstrukcijās, kas veic arī siltumizolācijas funkcijas, starpstāvu pārsegumos u.c.

Putubetonu iegūst, samaisot cementa iejavu vai javu kopā ar atsevišķi pagatavotām noturīgām putām. Pēc putubetona maisījuma sacietēšanas izveidojas betons ar šūnveida struktūru. Putas izgatavo, enerģiski maisot putuveidotāju kopā ar ūdeni. Par putuveidotājiem lieto kolofonija ziepju šķīduma un dzīvnieku līmes vai saponīna ūdens šķīduma (ziepenīšu sakņu izvilkuma) maisījumu, kā arī preparātu ГК (hidrolizētas dzīvnieku asinis). Iegūtajām putām ir noturīga struktūra, un tās labi var sajaukt ar cementa iejavu vai javu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register