Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
9,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:643527
 
Evaluation:
Published: 04.10.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Extract

Neviens vadītājs nevar – un tas arī nav vajadzīgs – apmeklēt visas sanāksmes, atrisināt katru konfliktu vai pieņemt visus lēmumus. Taču, izveidojot sociālās mijiedarbības mehānismus, kas veicina brīvu, bet produktīvu dialogu veidošanos, līderi spēcīgi ietekmē veidu, kādā šos uzdevumus veic citi. [3; 74.] Pat visizglītotākais menedžeris nevar būt kompetents visos jautājumos – tehniskajos, finanšu un citos, kas saistīti ar organizācijas vadību. [7; 32.] Tieši šī iemesla dēļ vadītājam ir jāatzīst, ka viņš nav visi varošs un pārmaiņu vadīšanas procesā jāiesaista arī profesionāļi. Kā kāds plaši pazīstams organizācijas vadītājs ir teicis: „Bez profesionāļu iesaistīšanās attīstība paliek tikai kā hobijs [6; 34.]”.
Nepārprotami, vadītājiem jāizvirza augstas prasības un jāveicina noteiktu paradumu veidošanās, taču viņiem arī jāsaprot, ka dažkārt darbinieki vienkārši nezina, kā grupā pieņemt lēmumus vai sadarboties citam ar citu. [3; 98.]
Izvēloties savu eseju rakstīt par pārmaiņām, autore guva ļoti daudz jaunas, noderīgas informācijas par organizāciju vadību jaunās ekonomikas laikā. Nejaušība nav arī tas, ka esejā ļoti daudz tika pieminēta tieši vadītāja loma un nozīme organizāciju vadīšanā, jo arī esejas autore reiz vadīs savu uzņēmumu. Izdarot secinājumus par uzņēmuma vadīšanu šajā pārmaiņu laikā, autore var teikt, ka bieži vien teorija nesaskan ar praksi. Ne visi vadītāji ir gatavi pieņemt faktu, ka ārējā vidē notiek pārmaiņas, kas ietekmēs arī viņu vadīto uzņēmumu darbību. Pārmaiņas ir jāpieņem kā lieliska izdevība, ko izmantojot savā labā, var gūt ievērojamus sasniegumus. Tomēr jāatzīst, ka pārmaiņu vadīšana ir viens no grūtākajiem un tajā pašā laikā viens no prestižākajiem menedžera uzdevumiem, jo tikai īsts līderis spēs vadīt pārmaiņu ieviešanas procesu tā, lai tās izdotos. Nobeigumā autore var teikt, ka esejas rakstīšana bija lielisks vieds, kā gūt ieskatu uzņēmuma vadīšanas procesā un apdomāt, kādas īpašības sevī pilnveidot, lai kļūtu par veiksmīgas organizācijas iedvesmojošu līderi.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1356526
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register