Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:653156
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.08.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

Tiesību ierobežošana (44.pants) ir tiesību atņemšana uz noteiktu vai visu veidu uzņēmējdarbību, uz noteiktu nodarbošanos, uz noteiktu amatu ieņemšanu vai speciālu likumā paredzētu atļauju vai tiesību iegūšanu. Aizliegumu var uzlikt uz laiku no viena gada līdz pieciem gadiem. Šā likuma sevišķajā daļā īpaši paredzētajos gadījumos personai var ierobežot tiesības arī uz ilgāku laiku, bet ne ilgāku par desmit gadiem.
Probācijas uzraudzība (45.1pants) ir uzvedības uzraudzība, lai sekmētu apsūdzētās personas resocializāciju un jaunu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanas novēršanu. Sodu var uzlikt uz laiku no viena gada līdz trim gadiem. Probācijas uzraudzības uzliktais sods sākās pēc papildsoda beigšanās termiņa.

32. Soda noteikšanas vispārējie principi.
Krimināllikums paredz, ka vienīgi tiesa ar spriedumu un prokurors, sastādot priekšrakstu par sodu, drīkst uzlikt noziegumu izdarījušai personai kriminālsodu. Vienlaikus likumā ir noteikti nosacījumi, kuri tiesai ir obligāti jāievēro, uzliekot sodu. Soda noteikšanas vispārīgie principi ir noteikti Krimināllikuma 46.pantā un tie ir: 1)sodu nosaka tādā apmērā, kādu par izdarīto noziedzīgo nodarījumu paredz šā likuma sevišķās daļas attiecīgā panta sankcija, ievērojot šā likuma vispārīgās daļas noteikumus; 2) nosakot soda veidu, ņem vērā izdarītā noziedzīgā nodarījuma raksturu un radīto kaitējumu, kā arī vainīgā personību; 3) nosakot soda mēru, ņem vērā atbildību mīkstinošos un pastiprinošos apstākļus; 4) brīvības atņemšanas sodu par kriminālpārkāpumu un mazāk smagu noziegumu piemēro, ja soda mērķis nav sasniedzams, nosakot kādu no attiecīgā panta sankcijā paredzētajiem vieglāka soda veidiem.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −8,48 €
Work pack Nr. 1349173
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register