Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:656245
 
Evaluation:
Published: 04.02.2010.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ikdienā bieži vien mēs par cilvēku spriežam pēc intelektuālām spējam, uzvedības un rakstura iezīmēm. Tomēr ne mazāk nozīmīgi ir viņa personīgie ieradumi, piemēram , higiēna, izvēlētais uzturs un fiziskās aktivitātes. Arī tās ir pazīmes, kas raksturo cilvēka personību. Zināmā mērā no katra personiskiem ieradumiem ir atkarīga visas sabiedrības kultūra kopumā.
Kas ir veselība?
Visplašākajā nozīmē vārds "veselība" - tā ir organizācijas pabeigtība, pilnīgums, proti, dzīvības drošība, rīcības brīvība, funkciju harmonija, enerģija un brīvība no dažādiem sasprindzinājumiem un sastinguma. Veselības pamatā ir orgānu mijiedarbības un savstarpējas atkarības princips. Veselība ir atkarīga no konfliktējošu, pretēju organisma spēku harmonijas jeb līdzsvara. Šie spēki ir kustība un miers, darbība un pretdarbība, skābums un sār-mums, siltums un aukstums, uzņemšana un izdalīšana.
Cilvēka veselība.
Ir viena no galvenajām cilvēka vajadzībām un lielākajām vērtībām. Kā novērtēt savu veselību? Ja esi možs, labā garastāvoklī, ja tev nesāp galva, zobs, vēders vai kas cits, ja tev nav iesnas, klepus, paaugstināta temperatūra, tad droši vien esi vesels. Protams, ir arī tādas slimības, kuru izpausmi ārēji grūti pamanīt.
Stipri piesārņotā vidē, elpojot gaisu, mēs īstenībā ieelpojam gāzi - sēra dioksīda un slāpekļa oksīdu maisījumu, kas iedarbojas uz mūsu plaušām. Pirmām kārtām, tas skar cilvēkus, kas dzīvo tuvu rūpnīcām vai pilsētās ar ļoti intensīvu transporta kustību. Piesārņotais gaiss var izsaukt tādas elpošanas ceļu slimības kā bronhītu, astmu vai garo klepu. Piemēram, Norvēģijā arvien vairāk mazu bērnu slimo ar astmu, un to varētu izskaidrot ar automašīnu skaita palielināšanos.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register