Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:674938
 
Author:
Evaluation:
Published: 03.12.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Used
Extract

Tolstojs aplamību saskata arī bērnos. Salīdzinot kā pret bērniem izturas zemnieku sievas : „Dievs deva, Dievs ņēma.” Un bagāto kundžu tramīgo ķeršanos pie jebkuriem līdzekļiem un ieteikumiem rūpējoties par bērnu veselību un dzīvību. Bagātās pārlieku nogurdina sevi ar tādām raizēm līdz ar to graujot laulības dzīvi, Tolstojs nenoliedz to, ka sievietei savi bērni ir jāaprūpē, bet tam jābūt ar mēru.
Lasot Ļeva Tolstoja stāstu „Kreicera sonāte” ir saprotams, ka tajā paustās idejas nav palikušas tikai šī darba ietvaros, bet gan ir izgājušas „ārpus tā rāmjiem”. Tolstojs ir veltījis daudz laika domāšanai un prātošanai par daudzām svarīgām tēmām. Un jāpiemin arī, ka viņš bija mīlēts un cienīts rakstnieks, no kura iedvesmu ir smēlušies daudzi. Un lai kā arī dažubrīd gribētos viņa darbu varoņus kritizēt un apgalvot pretējo, Tolstoja uzskati un novērojumi eksistē arī mūsdienu sabiedrībā, tikai attieksme pret tiem nav tik kritiska.

Aleksandrs Puškins
A. Puškins (1799.-1837.gads) bija krievu dzejnieks, dramaturgs, un ievērojama personība gan krievu kultūras, gan arī pasaules kultūras attīstībā. Pamatoti tiek uzskatīts par vienu no izcilākajiem krievu rakstniekiem un arī dzejniekiem. Jau tad, kad viņš vēl bija dzīvs, viņu uzskatīja par ģēniju un izcilu rakstnieku, kas Puškinam ļoti gāja pie sirds un šo kultu viņš arī uzturēja. Puškins ir cēlies no aristokrātu dzimtas, ko nereti aprakstīja arī savos darbos. Izcils rakstnieks, kura personība „ir dzīva” arī vēl mūsdienās.

Lūdzu, aprakstiet krievu aristokrāta dzīves ciklu un antitēzi pilsēta- lauki. Kāda ir Oņegina attieksme pret lauku iedzīvotājiem?
Stāsta galvenais motīvs ir aprakstāms vienā, visiem zināmā frāzē: „Neviena Tatjana nedabū savu Jevgēņiju Oņēginu . Un visi Jevgēņiji Oņēgini attopas daudz par vēlu, kad visas viņu Tatjanas jau sen ir gabalā”. …

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register