Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:684382
 
Evaluation:
Published: 30.04.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Not used
Extract

Dzelzceļa mezgls – dažu dzelzceļa līniju krustošanās vai savienošanās punkts, kuri savienoti savā starpā ar stacijām, strādājošas pēc vienotas tehnoloģijas. Par dzelzceļa mezgla robežām var būt punkti, no kuriem sākās galveno ceļu atzarošanās un saplūšana pa dažādiem virzieniem un stacijām, kā arī intensīvās piepilsētas kustības beidzamās zonas un uzņēmumu izvietojuma punkti, kurus apkalpo dotā mezgla stacijas. Dzelzceļa mezglā ietilpst: šķirošanas, pasažieru, kravas stacijas ar to iekārtām; galvenie un savienotāj ceļi; posteņi; pievedceļi; visu veidu ceļu sasaiste; dzelzceļa transporta patstāvīgās ražošanas vienības (rūpnīcas, noliktavas, vilces apakšstacijas u.c.).
Dzelzceļa mezgli klasificējās pēc ekspluatācijas darba rakstura, ģeogrāfiskā izvietojuma, iedzīvotāju skaita, pieguļošā rajona spēku ražošanas raksturojuma un vadīšanas sistēmas.
Pēc ekspluatācijas darba rakstura dzelzceļa mezgli var būt: tranzīta ar nelielu šķirošanas darbu apjomu bez vilces apkalpojumu (caurlaišanas); tranzīta ar nelielu šķirošanas darbu apjomu ar vilces apkalpojumu, ar lielu vietējo darbu un tranzītpārvadājumu esamību, tikai ar vietējo darbu (galastacijas); pārkraušanas, kuri izpilda pārkraušanas operācijas no ūdens uz dzelzceļu un no dzelzceļa uz ūdeni; mezgli, kuri apkalpo lielus rūpnīcas rajonus.
Pēc ģeogrāfiskā stāvokļa dzelzceļa mezglus iedala 3 grupās: sauszemes, izvietoti jūras krastā vai upes krastā. Mezgli atšķiras arī pēc iedzīvotāju skaita pilsētās un pēc ražojošo spēku raksturojuma (izvietoti rajonos ar lielu rūpniecisko darbu)…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register