Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:694914
 
Evaluation:
Published: 19.08.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

Darba likuma 98.pants paredz darba līguma uzteikumu saistībā ar tajā piedāvātajiem jauniem grozījumiem un nosacījumiem, un to, kādos gadījumos šāds uzteikums pielietojams. Augstāk minētajā pantā tiek regulēta kārtība, kādā darba devējs, pamatojoties uz Darba likuma 101.panta noteikumiem, var uzteikt darba līgumu, vienlaicīgi piedāvājot darbiniekam turpināt darba attiecības atbilstoši grozītajiem darba līguma noteikumiem.
Uzteikuma nosacījumu spēkā stāšanās atkarīga no darbinieka gribas, vai nu darbinieks tos pieņem, vai nepieņem. Ja darbinieks nepiekrīt darba līguma grozījumiem, darba devēja uzteikums stājas spēkā un darba tiesiskās attiecības tiek izbeigtas.
Tātad, saskaņā ar Darba likumu, darba devējam pienākums ir nodrošināt, lai jebkura vienošanās par darba līguma nosacījumu grozīšanu tikta noformēta rakstveidā. Darba devēja pienākums ir arī veikt, darba līgumu un vienošanos par darba līguma grozījumiem, uzskaiti. Ar rakstveida vienošanos likuma izpratnē jāsaprot darba devēja izdots rīkojums par paredzēto darba līgumu punktu grozīšanu. Darbiniekam jāparaksta rīkojums zem atzīmes – “Iepazinos un darba līguma projektu saņēmu”. Darbinieks šo piedāvāto līguma projektu var apspriest (izvērtēt) vienu mēnesi.
Ņemot vērā iepriekš minēto un analizējot, darba līguma un koplīguma atšķirīgo un kopīgo, tiek secināts, ka ne darba līgums, ne arī koplīgums uzņēmumā viens otru neizslēdz. Darba koplīgums nosaka vispārējos darba nosacījumus uzņēmumā, darba līgums nosaka katra darbinieka pienākumus.

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register