Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:707750
 
Evaluation:
Published: 22.01.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

Patērētāju tiesības ir samērā jauna tiesību apakšnozare, kas regulēta Latvijas likumdošanā. Jēdziens patērētājs nebija svešs arī agrāk, tomēr patērētājam atvēlēto tiesību loks atšķīrās no tām iespējām, kādas šobrīd piedāvā Latvijas likumdošana. Te var pieminēt 1999.gadā pieņemto „ Patērētāju tiesību aizsardzības likumu”, gan „Preču un pakalpojumu drošuma likumu” ( 2000.gads ) un „ Likumu par atbildību par preces un pakalpojuma trūkumiem” , kā arī virkni Ministru Kabineta noteikumus. Un, protams, nevar nepieminēt LR Civillikumu, Krimināllikumu un Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu.
Diemžēl neizdevās atrast literatūru, izņemot likuma brošūriņas grāmatnīcās, kas dotu plašāku ieskatu patērētāju tiesībās. Vairāk informācijas par šiem jautājumiem nācās meklēt preses izdevumos un internetā. Žēl, jo ar šiem jautājumiem ikdienā saskaras lielākā sabiedrības daļa. Domāju, ka šai informācijai vajadzētu būt plašāk pieejamai. Patērētāji esam mēs visi.
Vairumam cilvēku patērētāju tiesības saistās ar mājsaimniecības preču un pārtikas produktu iegādi veikalā, tas ir slēdzot pirkuma līgumu. Taču parādījušies arī jauni līgumi patērētāju tiesībās.
Savā darbā, neveicot dziļu zinātnisku analīzi, pieskaršos šiem jaunajiem līguma veidiem, nedaudz salīdzinot ar Civillikumu. Kā arī tam, uz ko būtu jāvērš uzmanība ikdienā, stājoties līgumiskajās attiecībās ar pārdevēju.

1.Patērētāju tiesības

Patērētājs ir speciāls tiesisko attiecību subjekts, kurš piedalās privāttiesiskajās attiecībās, un kuram likums nodrošina tiesisko aizsardzību. Kas ir patērētājs? Latvijas Patērētāju tiesību aizsardzības likumā dotais definējums, ka „patērētājs ir fiziska vai juridiska persona, kas izsaka vēlēšanos iegādāties, iegādājas vai varētu iegādāties preci vai izmantot pakalpojumu nolūkam, kurš nav tieši saistīts ar tā uzņēmējdarbību”…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register