Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:726526
 
Evaluation:
Published: 06.01.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Extract

Projektā līdztekus vizuāli baudāmajam, saglabāts ilgtspējīgais, racionālais faktors. Tas saistāms ar ūdens iegūšanu no tuksneša. To sākotnēji izmantojot turku pirts darbībā, vēlāk tas tiek novirzīts uz termālo baseinu, kam seko izmantojums augu apūdeņošanā.
Veidojot projektu, dizainere nevēlējās radīt starptautiskām viesnīcām raksutrīgu luksusu, bet gan vietējai kultūrai, tradīcijām pielāgotu telpu, kā pati teic, ar nedaudz "lauciniecisku", raupju raksturu, tajā iekļaujot vietējos kodus un simbolus, Tādēļ, lai veidotu autentisku atmosfēru, kā būtisks atbalsa punkts kalpojusi vietējo iedzīvotāju, amatnieku līdzdalība.
Līdzīgi kā citos Matalī projektos, kā būtisks elements veidota kopīgā, ritulā telpa, lai organizētu satikšanos. Tostarp veidota atvērtas formas virtuve, kas aicina ienākt un visos posmos sekot līdzi ēdiena gatavošanai. Kā papildus baudījums realizēta ideja - piedāvāt nogaršot vietējās virtuves ēdienus, kurus gatavojis nevis pasaules mēroga šefpavārs, bet gan vietējās sievietes. Runājot par šo projektu prezentācijā, Matalī izceļ būtisko - spēju no ierobežota izejvielu daudzuma radīt burvību, dzīves baudīšanas mākslu.
Matalī Krasē projekti savā vienkāršībā slēpj domas dziļumu, pārdomātu tās realizāciju. Viņa skata objektu funkcijas, skata ietekmi un iespēju tajā iesaistīt reālas personas. Matalī veido projektus, kas notiek mijiiedarbībā ar apmeklētājiem, publiku, piemēram, objekta, vietas, telpas izveidē un galējā pilnveidē iesaistot apmeklētāju, patērētāju. Matalī nerada vien objektus, viņas dizaina veido pieredzi, mijiedarbību un emocijas.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register