Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:730680
 
Evaluation:
Published: 10.06.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  STRESA TEORĒTISKAIS RAKSTUROJUMS    5
2.  FIZIOTERAPEITA PROFESIONĀLĀS DARBĪBAS RAKSTUROJUMS    8
  SECINĀJUMI    16
  LITERATŪRAS SARAKSTS    17
Extract

Mana kursa darba tēma ir stresa pārvarēšanas paņēmieni fizioterapeita darbā. Šādu tēmu kursa darbam izvēlējos, jo tā man likās svarīga un noderīga. Stress un tā izraisītās sekas jau ir ļoti nopietnas ik viena dzīvē tāpat arī fizioterapeitam ar tām nākas saskarties gan savā darbavietā gan ikdienas dzīvē. Tēma pati par sevi ir aktuāla ar to kad šajos laikos viss norit ļoti strauji un stress ir visa sasteigtā un neapdomātā blakus produkts, kas mūsu dzīvē sāk ieņemt lielu lomu un katram ir ar to jāprot cīnīties, no tā izvairīties un to pārvarēt.
Tā kā šajā darbā centīšos izprast stresa teorētisko raksturojumu tā izraisītās sekas un seku cēloņus no kā vis biežāk rodas stress. Pats stresa jēdziens ir ļoti ietilpīgs, jo stress var rasties no pašām nesvarīgākajām lietām. Vairums cilvēku aizmirst stresa viltīgo dabu, kad jūtas „slikti”. Pat tad, kad stress ir acīmredzams iemesls viņu sliktajai pašsajūtai un tam, ka viņi jūtas nelaimīgi. Tas skar arī fizioterapeitus. Jo lielāko daļu savas ikdienas tas velta citiem cilvēkiem palīdzot tiem tikt galā ar dažādām gan fiziskām problēmām un reizē arī psihiski tos uzmundrinot un palīdzot. Tā rezultātā fizioterapeits bieži var aizmirst arī par sevi un nonākt stresa situācijās, bet tas viņam nebūtu pieļaujams, it sevišķi tādā darbā kur ir jāspēj komunicēt ar vis dažādākajiem cilvēkiem.
Stresam ir pakļauti visi, un no tā nav iespējams izvairīties. Mēs dzīvojam vidē, kurā nepārtraukti kaut kas notiek. Ir radīti augsti standarti materiālā, izglītības, darba un citās jomās, un daudzi cenšas tērēt daudz enerģijas to sasniegšanai. Cilvēka nespēja samierināties ar situāciju un tas var radīt pastiprinātu un ilgstošu stresu. Līdzko sākas kādas pārmaiņas ierastajā situācijā, dzīves ritmā vai attiecībās un parādās kāds kairinātājs jeb stresors, organisms sāk rīkoties, lai pielāgotos. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,48 €
Work pack Nr. 1243304
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register