Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:732940
 
Evaluation:
Published: 19.08.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Veģetārisms, un tā paveidi    4
1.1.  Veģetārisma definējums, veģetārisma vēsture    4
1.2.  Veģetārisma paveidi    5
1.2.1.  Ovolaktoveģetārisms    5
1.2.2.  Laktoveģetārisms    5
1.2.3.  Ovoveģetārisms    5
1.2.4.  Vegānisms    5
1.2.5.  Frutārisms    6
1.2.6.  Semiveģetārieši    6
2.  Veģetārisms un veselība    6
2.2.  Nozīmīgāko vitamīnu iedarbība, uzņemšanas avoti    8
2.3.  Nozīmīgāko minerālvielu galvenā iedarbība un uzņemšanas avoti    10
2.4.  Veselīga veģetāra uztura ieteikumi    11
2.5.  Produktu pH vērtības izveidošanās cilvēka organismā    13
3.  Argumenti par un pret veģetārismu    15
4.  Intervija    16
5.  Izmantotā literatūra    17
Extract

2.5. Produktu pH vērtības izveidošanās cilvēka organismā
Blakus katram produktam (sk. 3. tabulu) ir norādīts, kāda vide – ļoti sārmaina, sārmaina, nedaudz sārmaina, neitrāla, nedaudz skāba, skāba vai ļoti skāba – veidojas cilvēka organismā pēc šī produkta sagremošanas. Par dažiem produktiem pieejama pretrunīga informācija – tie iekļauti neitrālu vidi veidojošo produktu kategorijā. Sarakstā nav iekļauti alkoholiskie un saldinātie dzērieni, gaļas produkti, dažādas uzkodas, saldumi un pusfabrikāti – šie produkti pārsvarā veido ļoti skābu vidi, un cilvēkiem, kas rūpējas par savu veselību, no tiem jācenšas izvairīties. Skābu vidi veido galvenokārt visi termiski apstrādātie, saldinātie, dzīvnieku izcelsmes un graudaugu produkti, kā arī kaltēti zirņi un pupas. Sārmainu vidi veido gandrīz visi svaigie zaļumi, dārzeņi, augļi un ogas, kā arī diedzēti graudi, sēklas, zirņi un pupas. Piebilde: produkta faktiskā sārmainība vai skābums (pH līmenis) nenosaka, kādu vidi tas veido cilvēka organismā. Piemēram, citrons ir ļoti skābs, bet galaprodukti, kas rodas pēc citrona sagremošanas, ir sārmaini. Organisms vienmēr cenšas saglabāt stabilu pH līmeni. Ja uzturā ir pārāk daudz skābu vidi veidojošo produktu (kā tas mūsdienās ir ar vairumu cilvēku), tad organismam ir vairāk jāstrādā, lai neitralizētu skābi un izvadītu to no organisma. Skābe tiek neitralizēta, izmantojot organisma minerālvielu rezerves. Šī papildu spriedze un minerālvielu trūkums var izraisīt dažādas veselības problēmas. Tādēļ ir svarīgi, lai skābu vidi veidojošie produkti kopējā produktu patēriņā nepārsniegtu 40 procentu īpatsvaru. Lai palīdzētu organismam atveseļoties, uztura sadalījumam vajadzētu būt šādam: 80 procenti sārmainu vidi veidojošo produktu un 20 procenti skābu vidi veidojošo produktu.

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register