Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:755918
 
Evaluation:
Published: 21.09.2016.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ja uzmanīgi apskatāmies uz Horvātiju kartē, tā atgādina zirga pakavu vai bumerangu. Horvātijas vārds parasti saistās ar divām lietām: tūrismu un sportu (lielākoties ar futbolu). Horvātija ir daudzu tūristu mērķis. Tas, kurš meklē paradīzi uz zemes, ir jāapmeklē Dubrovniku, tā kā nekur citur vairs nevar atrast to skaistumu un harmoniju. Dubrovnikā noteikti jāapmeklē viduslaiku mūri, ko vislabāk var izdarīt, veicot divu kilometru pastaigu gar cietokšņa aizsargvaļņiem. Šāda pastaiga ļaus izbaudīt mainīgās jūras un vecpilsētas ainavas, kā arī iemūžināt tās skaistās fotogrāfijās.
Splitā atrodas vecākā un mazākā katedrāle pasaulē. Vecākā, tāpēc ka tā kļuva par katedrāli pirms kristiešu reliģijas brīvības, un mazākā, tāpēc ka tā netika celta kā katedrāle, bet bija apbedījuma vieta. Šī celtne ir daļa no lieliska pieminekļa – Romas imperatora Diokletiāna pils.
Visapmeklētākais reģions tomēr ir Istras pussala, kur dzīvo trešā daļa Horvātijas iedzīvotāju. Iemesls tās apmeklējumam ir dabas skaistums, labais vīns, garšīgie ēdieni un senās celtnes. Istras pussalas galvaspilsēta ir Pula, kurā atrodas ievērojams romiešu amfiteātris – piektais lielākais pasaulē. Opatija ir maza pilsētiņa pussalas dienvidos – te ir daudz viesnīcu, kazino, burvīga pludmale, kas aicināt aicina, tā tiek saukta arī par Mazo Parīzi un tika uzcelta Hābsburgu valdīšanas laikā.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register